Incertesa en els pagaments del govern al setembre a les entitats socials


  • Comparteix:

La santcugatenca Carmela Fortuny

La santcugatenca Carmela Fortuny

La conselleria de Benestar Social i Família no ha garantit aquest divendres a les entitats socials del tercer sector que puguin cobrar tot els concerts al setembre a causa de les tensions de tresoreria que pateix el govern. Sobre els endarreriments de juliol, de 70 milions d'euros, el conseller Josep Lluís Cleries ha explicat que els pagaments es faran quan arribin els diners del Fons de Liquiditat i ha recordat que el mes d'agost s'ha pagat puntualment.

El director general de la Taula del Tercer Sector, Toni Codina, ha explicat que la Generalitat no vincula el pagament dels concerts del setembre al Fons de Liquiditat, però sí que es vincula l'arribada de diners de l'Estat espanyol al pagament dels endarreriments del juliol. Si no arribés el Fons de Liquiditat, els diners potser també podrien provenir d'un crèdit pont que s'està negociant. En tot cas, durant el setembre hi haurà una altra reunió i d'aquí a Nadal la conselleria anirà informant periòdicament sobre els pagaments o falta de pagaments, perquè les entitats puguin actuar amb previsió.

Per la seva part, la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), la santcugatenca Carmela Fortuny, ha afegit que el govern tindrà en compte sobretot les entitats amb més dificultats, a les quals s'intentarà donar respostes individualitzades, amb avançaments de diners o altres fórmules.

Carmela Fortuny

Si veiem que era dificultós fer el pagament de nòmines, hem fet pagaments puntuals exepcionals. És un comitè de seguiment per identificar casos d'extrema emergència.


Fortuny no ha volgut concretar quantes entitats es troben en dificultats greus però ha garantit al Tercer Sector que els diners arribaran tard o d'hora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.