Sant Cugat per la Independència reclama que els polítics moguin fitxa


Temes relacionats

Contribució santcugatenca a la gran concentració per la independència (12/set/12)

Joan Contijoch: 'Sant Cugat serà important a la marxa de l'11-S' (27/ago/12)

L'ANC insta els santcugatencs a donar la cara per la independència ( 5/jul/12)


  • Comparteix:

La manifestació va col·lapsar el centre de Barcelona

La manifestació va col·lapsar el centre de Barcelona

La delegació local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Sant Cugat per la Independència, adverteix als polítics que ara és el seu torn de manifestar quin és el camí que volen que segueixi el país. Després de la multitudinària manifestació independentista de l'Onze de Setembre, la secció local assegura que continuarà treballant a la ciutat perquè Catalunya assoleixi un estat propi, però afirma que el tipus d'accions que prendran dependrà de la reacció dels partits polítics.

Una vegada finalitzada la gran manifestació en suport a l'autodeterminació, la delegació local de l'ANC ha anunciat que continuarà promovent accions fins que aquesta sigui una realitat. Tot i això, Sant Cugat per la Independència ha puntualitzat que les iniciatives que emprendran deprendran del tipus de reacció dels polítics. En aquest sentit, el responsable de comunicació de l'entitat, Joan Contijoch, considera que la 'pilota es troba ara al camp dels polítics', perquè són ells qui estan legitimats per emprendre un camí o un altre.

Joan Contijoch

En aquests moments la paraula la tenen els polítics perquè són ells qui han de marcar el camí a seguir.


Per Contijoch, la manifestació de la Diada marca un punt d'inflexió perquè fins ara l'ANC ha treballat per unificar el sentiment independentista de la societat civil, mentre que ara s'obre el repte de donar a conèixer aquest projecte a nous ciutadans. Aquesta és la línia en què s'haurien de concretar les noves actuacions, però Contijoch ha advertit que si els polítics no fan una reacció contundent a favor d'un estat propi també s'hauran d'impulsar iniciatives per empènyer-los.

En aquest sentit, Sant Cugat per la Independència aplaudeix les declaracions de l'alcaldessa, Mercè Conesa, en què expressava el seu suport a una possible consulta per esbrinar quin suport tindria l'autodeterminació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.