Els botiguers de Centre-Vila es queixen dels obstacles per ser al 'Fora Estocs'


Temes relacionats

El Fora Estocs del Centre Vila tanca la temporada d'hivern esgotant les existències (10/mar/12)

L'equip de govern nega que pressioni l'associació Centre-Vila per integrar-se a Sant Cugat Comerç (22/feb/12)

Els comerciants del Centre-Vila denuncien pressions per adherir-se a Sant Cugat Comerç (22/feb/12)

Els comerciants tanquen l'any amb un balanç positiu tot i la crisi (30/des/11)


  • Comparteix:

Imatge de l'anterior edició del 'Fora Estocs'. / Font: Google

Imatge de l'anterior edició del 'Fora Estocs'. / Font: Google

L'Associació de Comerciants Centre-Vila denuncia de nou que l'Ajuntament no els facilita el permís per fer un 'Fora Estocs' per pressions de l'altra associació local de botiguers, Sant Cugat Comerç (StC). L'Ajuntament ha explicat que ha denegat el permís perquè no pot permetre que dues entitats diferents facin la mateixa activitat el mateix dia. De la seva banda, StC ha desmentit les acusacions i ha assegurat que les portes del seu 'Fora Estocs' sempre han estat obertes per als comerciants de Centre-Vila.

No és la primera vegada que l'Associació de Comerciants Centre-Vila es queixa pels problemes que troba per participar al 'Fora Estocs'. Fa mig any, la presidenta de l'entitat, Esther Gorchs, va denunciar que l'Ajuntament havia pres partit per Sant Cugat Comerç, que aplega la resta d'entitats comercials de la ciutat, i que els dos boicotejaven la seva presència a la fira local d'estocs.

Les relacions van suavitzar-se quan les dues entitats van participar unides a la Botiga al carrer de Festa Major. Una experiència que els comerciants de Centre-Vila volien repetir ara sota el paraigües del 'Fora Estocs', però han topat amb la negativa del consistori. En declaracions a Cugat.cat, la presidenta de l'entitat, Esther Gorchs, lamenta que l'Ajuntament no els deixi fer un 'Fora estocs' pel fet que coincideixi amb el de StC.

Esther Gorchs

S'emparan en una cosa que no pot ser així. Es van tancar en banda. Sant Cugat Comerç no ocuparà tot el carrer.


L'Associació de Comerciants Centre-Vila ha fet aquesta denúncia aquest divendres a través del seu perfil a Facebook. En aquesta xarxa social, l'entitat ha qualificat Sant Cugat Comerç d'entitat 'modèlica' que obeeix els interessos del consistori.

De la seva banda, la presidenta de StC, Maite Pérez, ha desmentit rotundament que pressioni l'Ajuntament per impedir que Centre-Vila faci un 'Fora Estocs'.

Maite Pérez

Estem encantats que qualsevol entitat del poble pugui col·laborar a la iniciativa en igualtat de condicions que els associats.


El regidor de Comerç, Josep Romero, ha explicat a Cugat.cat que l'administració no pot donar permisos diferents per fer la mateixa activitat el mateix dia. És per això, que la regidoria de Comerç anima les presidentes de les entitats a arribar a una entesa per no deixar perdre 'l'oportunitat' de col·laborar en l'actual context de crisi.

Romero ha avançat que en els propers dies convocarà als botiguers del carrer de Xerric, Doctor Galtés i Santa Maria per escoltar la seva opinió, tant si estan adherits a StC com a Centre-Vila. De la seva banda, al final d'aquesta edició de divendres, Centre-Vila ha explicat a Cugat.cat que es reunirà dijous amb StC per definir accions conjuntes.

El 'Fora Estocs', organitzat per StC, se celebra l'últim dissabte de setembre. L'entitat reuneix totes les associacions comercials de la ciutat, tret de Centre-Vila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.