Sant Cugat escenifica la seva aposta pel vehicle elèctric amb la Ruta Elèctrica


Temes relacionats

Quatre usuaris en dos anys, balanç dels punts de càrrega per a vehicles elèctrics (15/mai/12)


  • Comparteix:

El consistori es planteja com a objectiu a llarg termini incorporar més cotxes elèctrics a la flota municipal de vehicles com a mostra de compromís pel medi ambient i la reducció d'emissions de CO2. Així ho ha expressat aquest divendres l'alcaldessa, Mercè Conesa, quan la Ruta Elèctrica 2012 ha fet parada a Sant Cugat amb més de 30 vehicles. Per Conesa, el repte rau en fer que aquest sistema arribi als usuaris i que cada cop més marques hi facin una aposta de futur. Segons l'impulsor de la iniciativa, Toni Porcar, la trobada ha superat les expectatives de participació i suposa un pas endavant per fer el canvi del petroli al vehicle elèctric.

Conesa ha celebrat que la Ruta Elèctrica passi per Sant Cugat, ja que una de les apostes del consistori és incorporar cada vegada més vehicles elèctrics a les flotes municipals. Es tracta d'una modalitat de transport respectuosa amb el medi ambient ja que no genera emissions de CO2 i, a més, és silenciosa. Per això, l'alcaldessa, Mercè Conesa, considera que s'ha d'aconseguir que sigui també l'aposta de futur dels usuaris particulars, tot i ser conscient que s'han d'oferir preus més competitius. Amb la mirada posada al futur, Conesa assegura que l'Ajuntament intentarà anar incorporant vehicles d'aquesta mena a les brigades municipals.

Mercè Conesa

L'objectiu seria arribar a tenir tota la flota de vehicles elèctrics, però és molt costós. Hem d'anar veient com els incorporem de mica en mica.


La Ruta Elèctrica forma part d’EXPOelèctric Fórmula-e 2012, l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics del sud d’Europa. L’objectiu és promoure l’estalvi energètic i la conducció eficient i consolidar el vehicle elèctric com a alternativa urbana i interurbana. El seu impulsor, Toni Porcar, ha assegurat que la jornada ha superat les expectatives pel que fa al nivell de participació, ja que esperaven uns 50 vehicles i finalment hi han participat prop del centenar. Porcar també ha destacat que això suposa un pas més en la maduració del 'canvi cultural' que fa falta per abandonar el petroli i apostar definitivament pel transport elèctric.

Toni Porcar

El camí és súper correcte. Això necessita el seu canvi de ritme, un canvi d'habits. És un transport més intel·ligent.


La Ruta Elèctrica 2012, que consta de quatre circuits -l'interior, amb aturada a Sant Cugat, el mediterrani, el prelitoral i el sud-, té l'objectiu d'arribar a l'Arc de Triomf de Barcelona. Des de Sant Cugat, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha fet part del recorregut amb un dels vehicles elèctrics de la flota municipal de la ciutat.

Sant Cugat té tres punts de servei de recàrrega per a vehicles elèctrics: a l'avinguda de Pla de Vinyet, a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Volpelleres i als Túnels de Vallvidrera. La seva utilització és baixa segons les últimes dades facilitades per l'Ajuntament i Tabasa, empresa encarregada del seu manteniment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.