13 jubilats santcugatencs reben un hort municipal


  • Comparteix:

Hort urbà al parc de Can Mates

Hort urbà al parc de Can Mates

Ja s'han adjudicat 13 noves parcel·les dels horts urbans municipals situats a Can Mates destinades a persones jubilades. Són lots de terra d'entre 50 i 90 metres quadrats que han quedat lliures fruit de la reorganització que s'ha fet de les 23 parcel·les originals. En els propers dies els adjudicataris rebran les claus i la intenció és que totes les parcel·les s'inaugurin oficialment pels volts de Tots Sants.

19 santcugatencs aspiraven als 13 lots de terra que s'han creat a partir de la nova divisó de l'espai on estan ubicats. Aquesta reorganització obeeix a que enguany finalitzava la concessió per a quatre anys dels primers concessionaris i a canvi d'allargar l'adjudicació fins a vuit anys s'ha acordat reduir les parcel·les per crear-ne de noves. El període d'explotació d'aquests horts és de quatre anys que es poden allargar fins a vuit.

L'acte ha estat presidit aquest dimarts pel regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, que ha felicitat als afortunats i ha anunciat que, properament, es presentarà la creació de nous horts que s'integraran al paisatge urbà com una manera de recuperar el passat agrícola de la ciutat.

Joan Puigdomènech

Incorporar els horts al casc urbà en espais adequats ja siguin públics o privats. Volem recuperar l'esperit agrícola de la ciutat.


Per a alguns adjudicataris serà la primera experiència en el món de l'agricultura. En canvi per a altres serà una manera de recuperar una activitat que fa anys han deixat de banda. Aquest és el cas de Dolors Gràcia, que ha rebut un dels horts a sortejar i ha explicat que és una manera de recuperar els seus orígens ja que ve d'una família pagesa.

Dolors Gràcia

M'ha fet molta il·lusió perquè jo sóc d'origen pagès. En certa manera és una manera de recuperar els meus orígens.


Pel que fa als nous horts que s'obriran a la ciutat, Puigdomènech ha explicat que ja s'han detectat algunes zones susceptibles d'acollir instal·lacions d'aquesta mena. Es tracten d'espais que reuneixen les característiques necessàries com són l'accés a l'aigua i una ubicació que en permeti el tancament.

El responsable de Medi Ambient ha explicat a Cugat.cat que estan en converses amb els responsables del projecte de l'Hort del Migdia per trobar un nou emplaçament després que l'hort hagi quedat inservible per unes obres a la finca veïna. Puigdomènech ha assegurat que d'aquesta manera es vol premiar una iniciativa sorgida d'un col·lectiu de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.