Futurs arquitectes estudien com integrar la plaça de la Centralitat de Valldoreix


Temes relacionats

Llum verda al comerç de mitjana superfície a la nova centralitat de Valldoreix (17/set/12)

Avança la protecció de Can Busquets i Can Monmany (22/mai/12)


  • Comparteix:

La primera sessió s'ha desenvolupat aquest dilluns a la sala de plens de la Casa de la Vila

La primera sessió s'ha desenvolupat aquest dilluns a la sala de plens de la Casa de la Vila

Els alumnes de segon cicle d'Arquitectura de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) desenvoluparan projectes per definir el pla d'usos de la plaça de la Centralitat de Valldoreix, a través d'una assignatura que esdevindrà un concurs d'idees. Aquesta iniciativa serà possible gràcies a la col·laboració entre l'EMD de Valldoreix, l'Ajuntament i l'ETSAV. La primera sessió de treball entre els serveis tècnics del territori i els alumnes d'arquitectura s'ha celebrat aquest dilluns, on s'han explicat les característiques específiques dels àmbits a desenvolupar i s'ha fet una visita sobre el terreny.

Prop d'una quarantena d'alumnes de quart i cinquè curs d'Arquitectura de l'ETSAV treballaran, durant el primer quadrimestre de curs, una assignatura que esdevindrà un concurs d'idees per definir el pla d'usos de la plaça de la Centralitat de Valldoreix.

Segons un dels responsables dels tallers d'aquesta assignatura, Jordi Parcerissas, la iniciativa permetrà que l'administració pública rebi moltes idees diferents sobre el pla d'usos de l'àrea. A més, ha destacat que els estudiants també els és molt útil poder treballar sobre un cas real.

Jordi Parcerissas

L'administració està intentant engegar un concurs d'idees sobre l'àrea de centralitat de Valldoreix. Nosaltres els oferirem 37 projectes. L'avantatge per als alumnes és que estan treballant en un cas real.


Entre les propostes que han de sorgir d'aquesta iniciativa hi ha projectes d'ordenació volumètrica dels espais que configuraran aquesta plaça i solucions de vialitat que integrin el trànsit de persones i sobre rodes a la futura proposta del centre neuràlgic i comercial de la vila.

Els estudiants d'arquitectura ja han tingut la primera reunió amb els serveis tècnics de l'EMD per exposar les característiques tècniques dels àmbits a desenvolupar i fer una visita sobre el terreny per tenir una idea més clara dels espais i la seva integració dins de la trama urbana del territori.

No obstant això, el projecte de la plaça de la Centralitat de Valldoreix està a l'espera de la concreció dels treballs de soterrament de les línies d'alta tensió, que són el principal condicionant tècnic per al desenvolupament urbanístic de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.