El 3r CAP ja acull el servei de Salut Mental per a infants i joves


Temes relacionats

1.600 persones demanen un canvi de CAP o facultatiu després de l'estrena del Turó de Can Mates (15/mai/12)

Els veïns de Sant Joan de Mira-sol reclamen solucions als problemes de mobilitat per anar al tercer CAP (10/mai/12)

El tercer CAP de la ciutat obre portes amb cues moderades (26/mar/12)

L'obertura del tercer CAP reordenarà el mapa d'atenció primària local (13/mar/12)


  • Comparteix:

El 3r CAP celebra el mig any

El 3r CAP celebra el mig any

La secció infantil-juvenil del Centre de Salut Mental ja atén els seus usuaris a les noves instal·lacions del Centre d'Atenció Primària (CAP) Turó de Can Mates. Aquest és un dels serveis que estaven pendents de trasllat juntament amb el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i la instal·lació de l'Agència de Salut Pública, que encara no tenen data d'arribada al nou espai. El Servei Català de la Salut (CatSalut) fa un balanç positiu dels primers sis mesos de funcionament del centre sanitari i assegura que s'estan resolent totes les incidències provocades pel canvi.

Els infants i joves que segueixen tractaments relacionats amb la salut mental ja són atesos al CAP Turó de Can Mates després que aquest servei s'hagi traslladat al nou equipament amb l'objectiu d'oferir una millor atenció. Aquesta modificació no altera el departament que atén als adults que continuarà oferint-se al CAP Sant Cugat com fins ara.

El responsable a la comarca de CatSalut, Joan Parellada, ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que el canvi respon a motius d'espai i ha afegit que les noves dependències han estat dissenyades amb la col·laboració d'especialistes de l'àmbit.

Joan Parellada

Aquestes instal·lacions són més adequades al servei. S'ha treballat conjuntament amb els professionals en el disseny de l'espai.


Aquest trasllat el seguirà el del servei d'ambulàncies, que també passarà del CAP La Mina al nou equipament. El CatSalut està en converses amb el SEM, gestor de la prestació, per trobar la manera i el calendari per fer efectiu el canvi. Les instal·lacions del Turó de Can Mates també estan pendents de l'arribada de la seu territorial de l'Agència de Salut Pública per la qual tampoc no hi ha una data fixada.

La posada en marxa del 3r CAP de la ciutat, ara fa prop de mig any, va suposar la queixa d'alguns usuaris que lamentaven el canvi de centre i de metge de capçalera. Aquesta situació es va traduir amb més d'un miler de peticions de canvis. Parellada ha assegurat que ja s'han solucionat la majoria d'aquestes demandes i que tant usuaris com treballadors estan satisfets amb el nou equipament.

Joan Parellada

Des del punt de vista assistencial i de comfort, usuaris i treballadors estan contents. Els primers problemes s'estan resolent i abans de finals d'any estaran solucionats.


Parellada també ha celebrat que l'Ajuntament hagi respost les demandes ciutadanes que reclamaven la creació d'una línia d'autobús que connectés el CAP amb Mira-sol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.