Sensibilització mediambiental, objectiu de la Fira de Vehicles Elèctrics


Temes relacionats

Sant Cugat escenifica la seva aposta pel vehicle elèctric amb la Ruta Elèctrica (14/set/12)


  • Comparteix:

La fira de vehicles elèctrics tindrà lloc aquest diumenge / Font: Expoelectric-formulae.cat

La fira de vehicles elèctrics tindrà lloc aquest diumenge / Font: Expoelectric-formulae.cat

La 3a Fira de Vehicles Elèctrics de Sant Cugat arriba aquest diumenge amb la voluntat de ser un aparador on descobrir aquest nou sistema de transport, més net, menys sorollós i menys contaminant que els cotxes convencionals. A l'acte, que forma part de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, hi haurà cotxes, motos, bicicletes, segways i patinets que els usuaris podran provar. També, en aquest context, la ciutat celebrarà el 4t Congrés de la Bicicleta una setmana després.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible s'organitza arreu de Catalunya des d'aquest dissabte i durant una setmana. A la plaça de la Vila i la rambla del Celler, l'Ajuntament ha organitzat la 3a edició de la Fira de Vehicles Elèctrics per fer difusió d'aquest sistema de transport i, com destaca el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, sensibilitzar els usuaris que es tracta de vehicles sostenibles i encoratjar-los a fer-ne un ús quotidià.

Joan Puigdomènech

Hem de desfer mites relacionat amb aquests vehicles. El que necessitem és que els possibles usuaris ho provin. Estimulem als distribuidors a fer un esforç de demostració.


A la fira, que se celebra a les onze del matí, hi haurà cotxes, motos, bicicletes, segways i patinets que els assistents podran provar. Hi participaran diferents concessionaris que ja aposten per aquest sistema elèctric, com E-moving, Wayroller, Nissan, Renault, Peugeot i Toyota.

A més, l'Ajuntament aprofitarà l'ocasió per mostrar els seus vehicles elèctrics als santcugatencs. El consistori aplica, des de fa quatre anys, incentius fiscals en l'impost de circulació per als vehicles menys contaminants i preveu una reducció del 75% de l'import de l'impost per als vehicles elèctrics.

Amb aquests actes, l'Ajuntament referma el seu compromís amb el Pacte d'alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic, que té com a objectiu de reduir abans de 2020 les emissions de CO2 en un 20% i aconseguir que el 20% de l'energia produïda provingui de fonts renovables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.