El primer trimestre de l'AEU arriba amb ganes de reflexionar


  • Comparteix:

Moment de la presentació

Moment de la presentació

L'Aula d'Extensió Universitària per a la gent Gran (AEU) proposa un trimestre carregat d'activitats encaminades a millorar el coneixement i provocar la reflexió entre els seus associats. Una desena de xerrades es complementaran amb diverses sortides culturals i tertúlies que comprendran temes que van de l'art a l'esport, passant per la història i l'alimentació.

Aquest dijous obre les portes l'AEU amb la rebuda als nous associats amb una recepció que tindrà lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), espai on tenen lloc les xerrades que organitza l'entitat. Les conferències començaran, però, dimarts de la setmana vinent amb el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, que abordarà els valors de la societat actual contraposant-los amb valors de temps passats.

De fet, els valors seran el fil conductor de gran part de les activitats d'aquest primer trimestre, que també tractarà l'emprenedoria i la tecnologia amb l'empresari Pau Garcia-Milà i la relació entre Lorca i Dalí amb la presència de la professora d'Història de l'Art, Antropologia i Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Imma Fontanals.

Un dels caps de cartell de l'AEU és el conseller delegat executiu de Nestlé, Paul Bulcke, que oferirà una xerrada sobre la multinacional posant especial atenció a l'organització interna de la companyia.

El president de l'Aula, Marc Plens, ha explicat que el programa vol estimular el coneixement i la cultura però també vol ser un estímul perquè la gent gran sigui activa.

Marc Plens

Intentem que la gent surti de casa, trobi qualitat de vida i desenvolupament personal. Volem combinar el factor cultural amb el social.


El periodista santcugatenc Jordi Robirosa protagonitzarà la xerrada sobre el món de l'esport, i el crític literari i també santcugatenc Sam Abrams parlarà de l'obra de Pere Calders. Altres ponents que formen part del programa són el director de l'ANC, Josep Maria Sans i Travé, que parlarà sobre els templers, i l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre.

Paral·lelament a aquest seguit d'activitats, l'aula continua oferint els cursos d'informàtica que, segons asseguren els responsables de l'entitat, any rere any s'ocupen totes les places disponibles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.