Els treballadors de l'Ajuntament demanen la suspensió de les darreres retallades


Temes relacionats

Un mes de concentracions dels treballadors municipals per les tisorades (13/ago/12)

Més d'un centenar de treballadors escenifiquen la mort de la funció pública (27/jul/12)

Prop de 200 treballadors municipals denuncien la defunció dels serveis públics (20/jul/12)


  • Comparteix:

Moment de la concentració d'aquest dimecres al matí

Moment de la concentració d'aquest dimecres al matí

L'aplicació dels recents decrets del govern de l'Estat espanyol als treballadors municipals crea malestar als sindicats que demanen a l'equip de govern que no apliqui els ajustos, que inclouen reduir el nombre de festius i augmentar les hores de feina. Plantilla i equip de govern estan en negociacions per trobar una solució a aquest fet que, segons els sindicats, pot posar en perill la qualitat dels serveis municipals.

Els representants dels treballadors asseguren que són conscients del moment econòmic que viu el país i de la necessitat d'aplicar ajustos a les partides pressupostàries i a les despeses de funcionament. Estan en desacord, però, en com aquestes mesures s'estan aplicant a la ciutat. Segons diuen, les contencions de despesa adoptades fins ara només s'apliquen a les partides dels treballadors i no als càrrecs polítics i d'alta direcció.

La portaveu del col·lectiu de treballadors municipals de Sant Cugat, Jani Miñarro, ha dit en declaracions a Cugat.cat que els representants de la plantilla mantenen la voluntat d'arribar a un acord negociat, però reclamen a l'equip de govern una millor predisposició a la negociació.

Jani Miñarro

Continuem negociant, volem trobar consens. Falta que l'alcaldessa i el seu equip entenguin que hem d'anar junts pel bé de la ciutat.


El col·lectiu recorda que ja fa anys que s'estan fent sacrificis econòmics. Els treballadors expliquen que pateixen retallades de sou des del 2010 i, per això, reclamen que es desactivin les mesures restrictives dels darrers mesos. Els representants dels treballadors xifren en un 30% la pèrdua de poder adquisitiu.

Els empleats han fet entrega aquesta setmana d'un document a l'alcaldessa on es demana la paralització de les darreres tisorades aplicades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.