La gent gran celebra la maduresa amb tallers, xerrades, concerts i teatre


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa de presentació de la iniciativa

Moment de la roda de premsa de presentació de la iniciativa

Sant Cugat celebrarà la 7a edició del Dia Internacional de la Gent Gran a partir de dilluns vinent amb cinc dies d'activitats i tallers, sota el lema 'Què vols ser quan siguis gran?'. L'objectiu és crear un espai actiu i participatiu entre diferents generacions, fer visible la feina de la Taula de Participació de la Gent Gran i promoure l'envelliment actiu. Per primera vegada, la iniciativa s'allargarà una setmana i tindrà un 25% menys de pressupost.

La Setmana de la Gent Gran arriba a Sant Cugat emmarcada en l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. Amb aquesta premissa, l'Ajuntament i les entitats implicades volen remarcar la importància d'establir mesures per millorar la qualitat de vida de les persones grans.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat en la presentació dels actes que l'objectiu d'aquesta nova edició és implicar tota la societat, independentment de l'edat.

Susanna Pellicer

És un reconeixement que hem de fer com a ciutat a la gent gran que és activa i que contribueix amb la seva participació.


Els actes començaran dilluns de la setmana vinent amb un taller de jardineria que un centenar d'alumnes d'escoles santcugatenques faran a diferents residències de la ciutat. Fins divendres, diversos espais de Sant Cugat acolliran taules rodones, tallers de fisioteràpia, xerrades, concerts i, fins i tot, una cursa d'orientació.

Un any més, Els Marxosos del Vallès oferiran una representació teatre, enguany amb l'obra 'La Trobada'. El membre de l'entitat cultural Josep Carné, ha explicat que volen fer una crítica a la violència familiar, molts cops silenciada en aquestes edats.

Josep Carné

És una obra més seriosa, dramàtica i dura. La gent gran de Sant Cugat hi ha posat molt interès.


La cloenda de la Setmana de la Gent Gran arribarà divendres vinent a partir de dos quarts de sis de la tarda i fins a dos quarts de vuit del vespre amb el xou que oferiran les entitats organitzadores, acompanyat d'un berenar popular i el ball de fi de festa. Enguany, però, serà sense orquestra en directe, a causa de la caiguda pressupostària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.