Mantenir el termostat a 23 graus, clau per estalviar energia


  • Comparteix:

Amb petits hàbits podem reduïr el consum energètic / Font: Definicionabc.com

Amb petits hàbits podem reduïr el consum energètic / Font: Definicionabc.com

Mantenir el termòstat a 22 o 23 graus quan s'està a casa, comprar electrodomèstics més eficients i utilitzar bombetes de baix consum són alguns consells per estalviar energia. Ho ha explicat la tècnic de l'àrea de Medi Ambient i Habitatge de l'Ajuntament Marta Oliver al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5FM).

La tècnic ha explicat que, en aspectes de climatització, deixar entrar la màxima radiació solar a l'hivern permet estalviar calefacció, i assecar la roba a l'exterior i no en l'assecadora estalvia molta energia, ja que és un dels electrodomèstics que més consumeix.

Pel que fa a la il·luminació, es pot estalviar il·luminant la llar en funció de cada espai, ja que només la cuina i el bany necessiten una il·luminació més intensa. D'altra banda, s'ha d'intentar apagar bé els aparells elèctrics com la televisió o el carregador del mòbil, ja que si queden en suspensió segueixen consumint.

Marta Oliver

Recomanem posar una regleta i connectar tots els electrodomèstics, així podrem apagar-los tots a la nit.


Qualsevol pot controlar el seu consum energètic acudint a l'Oficina Sostenible de Sant Cugat, situada a la Plaça Barcelona. Aquesta disposa de dos comptadors d'electricitat instantània, on connectant el cable del quadre elèctric de la casa es pot veure el consum energètic de cada electrodomèstic. Un altre mètode que ha recomanat la tècnic consisteix a entrar al web de l'Institut Català d'Energia (l'ICAEN) i controlar el consum a partir de l'aplicació que t'ofereixen.

La despesa energètica de les llars catalanes supera els 1.500 milions d'euros l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.