El Thau amplia la seva oferta formativa amb noves instal·lacions


Temes relacionats

L'ampliació de l'escola Thau es presenta en societat (30/set/12)


  • Comparteix:

Moment de la visita a les noves instal·lacions

Moment de la visita a les noves instal·lacions

Les noves instal·lacions de l'escola concertada Thau de Sant Cugat s'han presentat aquest diumenge amb la presència de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau; l'alcaldessa, Mercè Conesa, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, a més de diversos membres de la Fundació de la Institució Cultural del CIC (ICCIC). L'ampliació d'aquest equipament educatiu respon a la creació d'una tercera línia d'Educació Infantil, Primària i Secundària, que ha començat a funcionar aquest mes. Aquest acte ha comptat amb protestes del moviment groc en contra de les retallades en educació.

L'escola Thau de Sant Cugat, que pertany a la ICCIC, ha aconseguit donar cabuda aquest curs a una nova línia d'Educació Infantil, Primària i Secundària. Una ampliació que facilita l'increment de fins a 300 places més, que s'afegeixen a les 800 amb què ja compta el centre. Aquesta millora ha vingut de la mà d'unes obres que han portat una nova entrada al centre, un nou amfiteatre i una ampliació de les aules i algunes instal·lacions amb un total de 5.800 quadrats d'escola.

El president del Patronat de la Fundació ICCIC, Joaquim Triadú, ha destacat a Cugat.cat l'esforç de la institució per continuar implantant el seu projecte educatiu a la ciutat.

Joaquim Triadú

Hem fet un esforç molt gran i esperem que els nens i joves de Sant Cugat se'n beneficiïn, per tal que els seus coneixements beneficiïn alhora la seva ciutat.


De la seva banda, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha valorat el nivell qualitatiu de l'oferta formativa de la ciutat, així com totes les iniciatives de millora.

Irene Rigau

L'oferta pública i concertada de Sant Cugat és de molt bona qualitat i representa el model d'ensenyament mixt de referència del país.


En la mateixa línia s'ha pronunciat l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha destacat que l'ampliació del Thau contribueix a fer més gran el ventall formatiu on els santcugatencs poden escollir.

Mercè Conesa

El fet de tenir més oferta educativa i oferta educativa de qualitat com a ciutat és molt positiu.


Aquesta ampliació, tant de l'oferta formativa com de les instal·lacions, contrasta amb la contenció pressupostària que pateix el sector educatiu públic. Precisament aquest fet ha resultat la base de la protesta d'una vintena de membres de l'anomenat 'moviment groc', que han rebut amb crits a favor de l'escola pública la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. El membre de l'Assemblea de Docents de Sant Cugat David Raboso ha criticat la implicació de Rigau en un projecte concertat.

David Raboso

En un moment en què es treuen línies de l'escola pública sembla estrany que la gestora d'Educació aposti per un projecte d'escola concertada.


L'acte d'inauguració de l'ampliació de l'escola Thau ha tingut un record pel pedagog Joan Triadú, fundador de la Institució Cultural del CIC, que va morir justament el 30 de setembre de fa dos anys. Segons ha confirmat a Cugat.cat el seu fill, Joaquim Triadú, la Generalitat prepara una exposició de la seva figura a principis del 2013 i espera passar posteriorment per la nostra ciutat, tot i que la data encara està per confirmar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.