Els CAP engeguen la campanya de vacunació contra la grip


  • Comparteix:

La campanya de vacunació ja ha començat / Font: Acn

La campanya de vacunació ja ha començat / Font: Acn

La campanya de vacunació de la grip engegada aquesta setmana a Catalunya arriba als Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat amb la intenció d'augmentar la vacunació entre els malalts crònics, que actualment és del 23% de la població. Incrementar aquestes xifres podria evitar molts ingressos i complicacions en persones que ja tenen patologies com la diabetis, altres malalties respiratòries i problemes cardiovasculars, entre d'altres.

La campanya oficial distribuirà 1'2 milions de dosis de la vacuna de la grip que s'administraran entre els 1.500 CAP de tot el país. La campanya es farà, segons informa l'Agència de Salut Pública, de manera esglaonada i es recomana que la vacunació tingui lloc entre l'octubre i el novembre perquè les persones estiguin ja preparades quan arribi el punt àlgid del virus.

Els grups en risc que s'han de vacunar són les persones de 60 anys i més, els pacients amb patologies, com el crònics, i factors de risc, les dones embarassades, els professionals sanitaris, els cuidadors d'individus d'alt risc de contagi i les persones que fan serveis per a la comunitat com sanitaris, bombers o policies.

La darrera campanya va tancar-se amb 148 casos greus als hospitals per infecció del virus de la grip en persones de 0 a 101 anys. En el 90% dels casos aquestes persones presentaven algun dels factors de risc i en el 42% no s'havien vacunat.

S'estima que la grip pot afectar entre el 5% i el 20% de la població general, percentatge que puja fins el 50% entre les persones internades en institucions. D'altra banda, el 25% dels processos respiratoris febrils podrien ser produïts per la grip.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.