Una enquesta i un taller ajudaran a obrir el Pla de Mobilitat a la participació ciutadana


Temes relacionats

El Pla de Mobilitat proposa fer la Ronda Sud per desviar el trànsit del nucli urbà ( 6/set/12)


  • Comparteix:

El regidor Francesc Carol durant la roda de premsa

El regidor Francesc Carol durant la roda de premsa

Els santcugatencs tenen l'oportunitat de fer una enquesta i participar en un taller per decidir si volen tirar endavant les propostes del Pla de Mobilitat. Són propostes com tancar la Ronda Sud, redissenyar la xarxa d'autobusos, construir nous passos per creuar la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) o ampliar l'oferta d'aparcament a la ciutat.

El 2009 va començar el procés de diagnosi dels problemes de mobilitat de la ciutat amb diversos tallers per saber què en pensaven els santcugatencs. Amb aquesta base es va redactar un esborrany del Pla de Mobilitat, que en arribar a l'Ajuntament va haver-se d'adaptar a les possibilitats econòmiques. Ara, amb els problemes diagnosticats pels santcugatencs, el consistori ha elaborat un conjunt de propostes que van des de redissenyar la xarxa d'autobusos o ampliar els sentits de circulació d'alguns carrers fins a construir nous passos per creuar l'AP7 o fer més carrils bici.

Unes propostes que els ciutadans poden valorar fins el tercer dissabte d'octubre a través del web Mobilitatsantcugat.cat, i decidir si les volen tirar endavant o no. Una setmana després de tancar-se l'enquesta s'organitzarà un taller de participació a la Casa de Cultura obert a tots els santcugatencs on, en base al que s'haurà dit en aquestes enquestes, s'elaborarà el pla director que s'enviarà a l'Ajuntament. Serà el consistori qui redactarà el projecte final del Pla de Mobilitat, amb la intenció de portar-lo al ple municipal abans de finals d'any.

El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha destacat la importància de fer aquest procés participatiu a través d'internet, ja que és la manera més eficaç de saber què vol la ciutadania. De fet, assegura que de no fer-se així el Pla de Mobilitat 'no arribaria a bon port'.

Francesc Carol

Estem preguntat a la gent què és el que vol. Si no podem capaços de recollir-ho, el Pla no arribarà a bon port.


El document del Pla de Mobilitat Urbana proposa, entre altres coses, crear nous aparcaments públics en els perímetres del nucli urbà, construir un pont per creuar la línia R8 de Rodalies i desconnectar l'accés a la C-16 des de la rotonda de l''Hipòdrom' per alliberar de trànsit l'avinguda de Rius i Taulet. La diagnosi del pla, que ha de garantir el procés de transformació local de mobilitat, també defensa el tancament complet de l'anomenada Ronda Sud per desviar dels carrers del nucli el trànsit en vehicle privat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Anar és una pèrdua de temps perquè després fan el que ells volen. Vaig participar una vegada i em vaig prometre que mai més aniria. Val més dedicar el temps per altres coses

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 4/oct/12


Totalment d'acord Maria Dolors aquests tallers són una presa de pel i ben be no se per a que serveixen...Jo també vaig participar en un i vaig fer la mateixa promesa,

vicenç valls i mercadé. Enviat el 4/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.