Sant Cugat analitzarà com ha canviat l'ús que els santcugatencs fan de la bicicleta


Temes relacionats

Sant Cugat va sobre dues rodes amb el 4t Congrés de la Bicicleta ( 4/oct/12)

El Congrés de la Bici fa parada i fonda a Sant Cugat ( 5/oct/12)


  • Comparteix:

Moment de la presentació de les dades

Moment de la presentació de les dades

500.000 persones utilitzen la bicicleta a Catalunya en els seus desplaçaments habituals, segons dades del Baròmetre de la Bicicleta 2012 presentat aquest divendres a Sant Cugat. Aquestes dades demostren que la bicicleta s'utilitza com a mitjà quotidià un fenomen que també s'ha registrat a la ciutat. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha avançat que s'analitzarà aquest canvi de costums per adaptar la ciutat a la nova realitat.

Puigdomènech considera que la ciutat necessita posar al dia els estudis relatius a l'ús de la bicicleta i per això es farà un anàlisi estadístic per determinar quines són les zones més utilitzades pels ciclistes i altres aspectes que permetin millorar la mobilitat a la ciutat.

Joan Puigdomènech

Els estudis que tenim estan desfassats. Ara, volem fer un estudi estadístic per veure com ha canviat l'úes de la bicicleta a la ciutat.


El Baròmetre analitza des del 2006 l'ús que es fa de la bicicleta al país i en aquest període ha constatat un increment continu dels ciutadans que opten per aquest sistema de transport. El creixement més important és en l'ús quotidià, si bé fa uns anys la bicicleta feia un servei esporàdic avui dia s'usa per anar a la feina o a estudiar.

El cap de Servei de Planejament i Estudi de la Direcció General de Transport i Mobilitat, Santi Riba, ha estat l'encarregat de presentar aquestes dades.

Santi Ribas

Els baròmetres dels darrers anys demostren que cada vegada s'usa més la bicicleta. Al 2006 300.000 persones la utilitzaven a diari avui ho fan 500.000 persones.


El congrés, que té lloc a EsadeCreapolis, finalitzarà demà dissabte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.