L'Ajuntament engega una campanya informativa per estendre la recollida selectiva


  • Comparteix:

Ha baixat la recollida selectiva durant el 2002.

Ha baixat la recollida selectiva durant el 2002.

L'Ajuntament iniciarà una campanya informativa per estendre entre els ciutadans la pràctica de la recollida selectiva de brossa. L'objectiu és difondre la necessitat de separar la matèria orgànica de la inorgànica. La iniciativa pretén ser una eina de millora mediambiental i, alhora, abaratir els costos que té pel consistori la recollida i separació de la brossa.

Amb l'objectiu de poder reduir, reutilitzar i reciclar els residus d'una manera efectiva, l'Ajuntament iniciarà una campanya informativa perquè els ciutadans seleccionin prèviament a casa la seva brossa i la dipositin, separadament, en els contenidors corresponents. D'aquesta manera s'augmenta la quantitat de residus que poden ser reutilitzats o reciclats.

De fet, Sant Cugat ha contractat la responsable fins ara del CEPA per engegar aquesta campanya de sensibilització. Ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder:

Lluís Recoder

Hem pensat que cal impulsar la recollida selectiva. Cal fomentar la separació de la brossa en origen.


De fet, durant el 2002 s'ha reduït la quantitat de recollida selectiva feta de paper, cartró i vidre. Si durant l'any 2001 es va recollir una tona i mitja, l'any passat aquesta xifra ha disminuït en uns 20.000 quilos. En el cas del vidre, la recollida ha baixat també en més de 200.000 quilos.

El 1998 el CEPA, gràcies a un conveni signat amb el departament de Medi Ambient de la Generalitat i l'Ajuntament, ja va iniciar una campanya per difondre la recollida selectiva. Ara, la seva responsable, Imma Casajuana, serà l'encarregada de tirar endavant aquesta segona campanya des de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.