Una falsa amenaça de bomba atura l'Ajuntament durant més d'una hora


  • Comparteix:

Els treballadors desallotjats es troben al parc de Ramon Barnils

Els treballadors desallotjats es troben al parc de Ramon Barnils

Els treballadors de l'Ajuntament han estat desallotjats de l'edifici aquest dimarts al matí a causa d'una amenaça de bomba a través d'una trucada telefònica. Els Mossos d'Esquadra no han trobat cap artefacte ni objecte sospitós al consistori, i han obert una investigació per esbrinar qui ha estat l'autor de la trucada. Unes hores després, aquest dimarts a la tarda, el Parlament ha viscut una situació similar amb un altre avís de bomba que també ha resultat ser una falsa alarma.

Segons ha pogut saber Cugat.cat, a dos quarts d'onze del matí d'aquest dimarts els Mossos d'Esquadra han rebut una trucada des d'una cabina telefònica amb l'amenaça que una bomba explotaria mitja hora després a la segona planta del consistori. Aleshores, s'ha seguit el protocol d'actuació i s'han evacuat tots els treballadors -unes 300 persones- al parc Ramon Barnils. Una evacuació que segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha fet 'en qüestió de minuts'.

Mercè Conesa

La trucada ha estat aquest dimarts al matí, des d'una cabina als Mossos d'Esquadra. Deia que hi havia una bomba a l'Ajuntament.


Els treballadors han estat evacuats durant una hora mentre efectius policials escorcollaven tot l'edifici, sense trobar cap artefacte ni objecte sospitós. Conesa creu que l'amenaça s'ha fet amb l'objectiu d'aturar l'activitat de l'Ajuntament, provocar por i disfuncions.

Mercè Conesa

S'ha revisat tot l'Ajuntament i no s'ha trobat res sospitós. Creiem que la trucada s'ha fet per crear disfuncions i por al consistori.


L'alcaldessa ha explicat que des que l'Ajuntament s'havia traslladat a la rambla del Celler, el 2007, mai no havien rebut una amenaça de bomba. La trucada d'aquest dimarts al matí ha interromput la junta de govern local que es duia a terme en aquells moments. També ha obligat a canviar de lloc la presentació del Festival de Poesia, que s'ha traslladat a la biblioteca Gabriel Ferrater.

Es dóna el cas que hores després de la falsa amenaça a Sant Cugat, el Parlament ha viscut una situació similar amb un altre avís de bomba que també ha resultat ser una falsa alarma.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.