Els valldoreixencs pugen avui a l'ermita de la Salut per mantenir viva la tradició


  • Comparteix:

Ermita de la Salut

Ermita de la Salut

Valldoreix celebra avui el tradicional Aplec de la Salut, que començarà a les deu del matí amb la caminada a l'ermita. L'activitat unirà, un any més, la ballada de sardanes, les bitlles, la missa i la visita històrica amb actes per a tota la família com els jocs infantils i les paelles. Els Geganters de Sant Cugat tindran també el seu lloc amb una presentació de la gegantona Salut i una ballada. En cas de pluja intensa els actes s'anul·laran, aquesta decisió no es prendrà fins a primera hora del matí.

La tradicional caminada a l'ermita donarà el tret de sortida a la nova edició de l'Aplec de la Salut. Els valldoreixencs es trobaran a les deu del matí a la cadena d'accés del Monmany per commemorar, un any més, la promesa que van fer els valldoreixencs Campi, Miralles i Mercader. Una hora més tard, a les onze, començarà la celebració de la Missa de la Mare de Déu.

A dos quarts de dotze del matí serà el torn dels Geganters de Sant Cugat. La gegantona Salut iniciarà una caminada des de la cadena d'accés i fins l'ermita que anirà acompanyada de grallers i tabalers. Els Geganters faran una presentació de la gegantona i una ballada a la mitja part de les sardanes.

Al migdia, tindrà lloc la visita comentada de l'ermita a càrrec del membre de Valldaurex Juanjo Cortés i una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa. El punt final dels actes de l'Aplec serà la tradicional cantada de la Coral l'Harmonia de Valldoreix, que anirà seguida del dinar popular amb carmanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.