L'Aplec de la Salut elimina el foc de les paelles de la celebració


Temes relacionats

Els valldoreixencs pugen avui a l'ermita de la Salut per mantenir viva la tradició (12/oct/12)


  • Comparteix:

L'ermita de la Salut ha rebut aquest divendres més de 200 veïns que han celebrat l'Aplec seguint la tradició. Pujar caminant, missa, ball de geganters, sardanes, visita a l'ermita i la cantada han donat forma un any més a la cita, que enguany, però, ha eliminat les paelles de la celebració. L'EMD ha prohibit fer foc durant l'Aplec de la Salut, una mesura que es repetirà cada any i que aplegarà els valldoreixencs entorn les carmanyoles.

Aquesta no és la primera vegada que l'Aplec de la Salut se celebra sense paelles ni carn a la brasa. La prohibició de fer foc a Collserola ha afectat en diverses ocasions l'Aplec, però enguany, la mesura s'ha convertit en fixa per seguir les recomanacions de la Generalitat i del parc natural de Collserola. El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha explicat que el risc d'incendi els ha portat a prendre aquesta decisió, que ja apliquen els municipis de l'entorn que també pugen fins a l'ermita.

Josep Puig

Si hi ha un incendi podria ser dramàtic. A partir d'aquest any mantindrem la norma, tot i que va en detriment de la celebració.


Tot i així, els valldoreixencs continuen gaudint de la cita, que com altres anys, ha comptat amb una missa, ball de sardanes i la cantada de la Coral l'Harmonia de Valldoreix. Una visita comentada del membre de Valldaurex Juanjo Cortés ha posat el context històric a la trobada. Els Geganters de Sant Cugat han portat la seva gegantona la Salut per visitar una ermita que no va adquirir la seva actual denominació fins al segle XVIII.

Tot plegat, converteix l'Aplec de la Salut en una tradició molt arrelada que ha aconseguit reunir més de 200 persones, tot i el risc de pluja i la coincidència amb el pont. Els assistents destaquen l'entorn i l'ermita com a principals atractius de la tradició.

Assistents

És un lloc per compartir i un goig amb la natura. / Ens agrada l'ermita, pujar i estar amb la verge.


Uns aspectes que també ha subratllat la regidora d'Educació, Esther Salat, sobre una tradició que és també part de Sant Cugat.

Esther Salat

Durant molts anys, al voltant d'aquesta ermita tot el poble de valldoreix ha agafat la tradició. També és de Sant Cugat


De moment, l'ermita de la Salut continua partida entre els municipis de Sant Cugat i el Papiol, a l'espera que es resolgui la impugnació de l'Ajuntament contra la decisió de la Generalitat de situar l'ermita només al terme municipal del Papiol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.