L'ermita de Sant Domènec recupera el seu aplec després de 77 anys


Temes relacionats

Torna l'Aplec de Sant Domènec 77 anys després de l'última edició (12/oct/12)


  • Comparteix:

Moment de l'aplec / Font: Local Press

Moment de l'aplec / Font: Local Press

L'Aplec de Sant Domènec ha tornat a la ciutat 77 anys després de la seva darrera celebració. La Penya Regalèssia ha recuperat aquesta tradició, a la qual s'han sumat una quarantena de persones. Una missa i un actuació musical han servit per reviure aquesta tradició que commemora la Batalla de Sant Cugat del 1808.

Es tracta d'una iniciativa que fa especial il·lusió a la Penya Regalèssia, encarregada d'obrir les portes de l'ermita cada mes per donar-la a conèixer als santcugatencs. El membre de la Penya Regalèssia Tomàs Grau ha explicat que la proposta ha rebut una bona acollida per part dels ciutadans i les institucions.

Tomàs Grau

La nostra intenció era recuperar-ho ja que s'ha reconstruït l'ermita. Ha estat una mostra que la gent ha respost.


L'ermita de Sant Domènec, construïda entre els segles XVII i XVIII, va quedar durament malmesa a causa d'una explosió durant la Guerra Civil del 1936. Des de llavors, va sobreviure en estat ruïnós fins que l'Ajuntament, el Museu de Sant Cugat i el Grup d'Estudis Locals (GEL) van decidir rehabilitar-la. Els treballs de reconstrucció van començar el 2006 i es van allargar fins el 2008.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.