Els santcugatencs aprenen els secrets de l'agricultura urbana


Temes relacionats

Els santcugatencs aprenen com fer i mantenir un hort urbà (15/jul/12)


  • Comparteix:

Una trentena de santcugatencs han après aquest dissabte a la Casa de Cultura les claus per tenir un hort a casa. Sota el títol 'L'Hort al balcó', el curs ha repassat tot allò que cal considerar per al cultiu d'hortalisses fora del sòl, és a dir, fora del seu hàbitat natural. Aquesta ha estat la primera de tres jornades d'aprofundiment en la cura i el manteniment dels horts urbans, que té lloc cada dissabte d'aquest mes.

Tots els aspectes del reg, el substrat on cultivar i la necessitat de llum de les plantes. Aquests han estat alguns dels aspectes que s'han tractat en el primer dia del curs d'aprofundiment en la cura de l'hort urbà. El conductor del curs i responsable de formació de la cooperativa Tarpuna, Germán Martínez , ha explicat que cultivar en aquestes condicions és especialment difícil perquè el recipient no és l'hàbitat natural de les hortalisses, que per això requereixen més cura.

Germán Martínez

Comencem per les bases perquè s'estan cultivant coses difícils. S'ha de tenir en compte que s'estan cultivant plantes en recipients, que són éssers vius fora del seu hàbitat natural.


El manteniment d'un hort en recipients requereix doncs dedicació i temps per atendre les necessitats de les diferents hortalisses. Tot i això, Martínez assegura que és una feina molt gratificant perquè permet veure'n el resultat obtenint productes naturals i de gran qualitat.

Germán Martínez

Donar vida a una planta i poder-te'n aprofitar, cultivar una cosa que et pots menjar i té un gran sabor i tornar al contacte amb la terra és molt gratificant.


El curs continua dissabte vinent quan s'abordaran temes més avançats com la fabricació d'adob a la llar i l'aspecte sanitari de la cura de les plantes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.