Comença el soterrament de les línies elèctriques a Valldoreix i Mira-sol


Temes relacionats

El soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol s'iniciarà al setembre (12/jul/12)

Conesa preveu l'inici del soterrament de les línies d'alta tensió abans del 2013 ( 3/jul/12)

Les línies d'alta tensió se soterraran al 2013 a meitat de preu ( 2/jul/12)

L'oposició reclama respostes sobre el soterrament de les línies d'alta tensió (14/jun/12)

Conesa diu tenir el compromís del govern de soterrar les línies d'alta tensió a Valldoreix i Mira-sol (13/jun/12)

La FAV assegura que el soterrament de les línies d'alta tensió està en perill (11/jun/12)

La Candidatura de Progrés de Valldoreix alerta que el soterrament de les línies d'alta tensió està en perill ( 5/jun/12)


  • Comparteix:

L'inici de les obres està previst per als propers dies

L'inici de les obres està previst per als propers dies

Les obres per soterrar les línies elèctriques a Valldoreix i Mira-sol començaran en els propers dies, segons ha anunciat el regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana. Els treballs, que acabaran a l'estiu de 2013, s'iniciaran al barri mirasolenc de Mas Gener fins arribar a l'estació transformadora de la plaça de Can Cadena de Valldoreix. El cost de l'actuació és de 3'9 milions d'euros finançats entre l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix i la Generalitat, tot i que el consistori i l'entitat municipal avançaran la quantitat a la qual el govern ara mateix no pot fer front.

Les obres del soterrament de les línies elèctriques a Mira-sol i Valldoreix són a càrrec de l'empresa Elecnor. Els treballs tenen un pressupost de 3'9 milions d'euros, dels qual la Generalitat assumeix 1'5 milions, l'EMD s'ocupa d'abonar 1'4 milions i l'Ajuntament financia 962.000 euros.

Davant la impossibilitat del govern d'afrontar ara aquest pagament, el consistori i l'administració valldoreixenca avançaran la quantitat ja que ja s'havia fet la reserva prèvia en els dos pressupostos. D'aquesta manera, l'Ajuntament s'encarrega de 900.000 euros i l'EMD dels 600.000 euros restants. La Generalitat s'ha compromès a retornar aquesta quantitat en tres anys, del 2013 al 2015.

El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat que les obres es van iniciar formalment dimarts de la setmana passada amb la signatura de l'acta de replanteig, fet que permetrà en els propers dies fer l'aprovisionament de maquinària i material.

Pere Casajoana

Al llarg de les setmanes es va fent provisionament de maquinària i poc a poc es va iniciant l'obra.


De fet, l'obra també requereix de la fabricació d'un cable específic. La previsió és tenir enllestit el soterrament l'estiu de l'any vinent.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aquesta notícia ja és repetida i sembla aquell conte de que ve el llop. Explicaran algun cop de manera clara que ha passat realment.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 15/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.