'Sant Cugat amb Egunkaria', poc satisfeta amb la condemna a l'Estat espanyol


Temes relacionats

Homenatge a tots els represaliats de l''Operació Garzón' (12/set/12)

Otamendi: 'Euskal Herria podria ser un mirall per a Catalunya' (29/nov/11)

Otamendi creu que la legalització de Sortu dependrà de la maduresa política del país i no del partit (19/feb/11)

El grup Sant Cugat amb Egunkaria, satisfet amb l'absolució dels acusats de la publicació (14/abr/10)

Periodistes de Sant Cugat reclamen l'arxivament del cas 'Egunkaria' (22/des/09)


  • Comparteix:

Otamendi, durant una entrevista l'any passat amb Cugat.cat

Otamendi, durant una entrevista l'any passat amb Cugat.cat

'Sant Cugat amb Egunkaria' assegura que la condemna a l'Estat espanyol per no investigar els maltractaments denunciats per l'exdirector d'aquest diari basc, Martxelo Otamendi, és només un toc d'atenció ja que la quantitat de la multa és insuficient. L'associació local critica que la tortura a Europa és gairebé gratuïta i recorda que no és la primera vegada que es condemna l'Estat espanyol per no investigar tortures, tal com va passar amb l'Operació Garzón en què es van veure implicats dos santcugatencs.

Un dels fundadors de 'Sant Cugat amb Egunkaria', Eduard Anguita, ha explicat a Cugat.cat que la resolució del Tribunal d'Estrasburg per no investigar les possibles tortures a Otamendi li sembla una condemna moral i un toc d'atenció a l'Estat espanyol ja que només ha xifrat en 20.000 euros la indemnització per danys morals i 4.000 en concepte de despeses judicials.

Eduard Anguita

És una condemna moral, un toc d'atenció, un assenyalament. A la pràctica el terrorisme d'estat que ha practicat el PP, PSOE i en certa mesura amb el suport de CiU queda la impunitat.


Aquesta sentència arriba la mateixa setmana de les eleccions autonòmiques basques, coincidint amb els primers comicis on l'esquerra 'abertzale' pot presentar-se a unes eleccions. En aquest sentit, Anguita ha pronosticat que els partits més sobiranistes obtindran una àmplia majoria.

Eduard Anguita

Tot indica que la banda de partits que reclamen més sobirania per Euskal Herria sortiran àmpliament vencedors. L'afartament amb Espanya també és una qüestió de dignitat.


Anguita també s'ha pronunciat sobre l'actualitat política, aquests dies marcada per les declaracions de l'exministre de l'Interior Jaime Mayor Oreja que ha afirmat que es combatrà l'independentisme català de la mateixa manera que es va fer amb ETA. El membre de 'Sant Cugat amb Egunkaria' ha afirmat que Mayor Oreja és un dels majors reveladors de secrets d'estat que confirmen la guerra bruta que hi ha hagut al País Basc contra l'independentisme.

El 2009, un grup de ciutadans, periodistes i estudiants de periodisme van formar 'Sant Cugat amb Egunkaria' per demanar l'arxivament del judici contra cinc treballadors i executius del diari basc acusats de pertànyer a ETA, unes acusacions que van ser finalment falses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.