Els afectats per trastorns mentals compten amb un espai de lleure a l'Ateneu


Temes relacionats

Antonio Fermoso: 'La informació ajuda a les persones amb malalties mentals a sortir de l'aïllament' ( 7/des/11)

L'ASSADEGA'M aborda l'ansietat i la depressió en una jornada oberta a tothom (22/oct/11)


  • Comparteix:

Els actes de la Salut Mental seran aquest cap de setmana i el projecte amb l'Ateneu durarà tres mesos

Els actes de la Salut Mental seran aquest cap de setmana i el projecte amb l'Ateneu durarà tres mesos

Les persones amb malalties mentals compten, des d'aquest dijous, d'un espai de lleure pensat per a aquest col·lectiu que permetrà la seva integració social i millorar en autonomia. Aquest servei pioner a la ciutat és fruit d'un acord de col·laboració entre l'Ajuntament, la Taula de Salut Mental i l'Ateneu, que ofereix les seves instal·lacions durant un període de tres mesos en una iniciativa consistent en un taller de cuina guiat per un terapeuta ocupacional i la possibilitat de fer altres activitats que els usuaris vulguin.

L'espai de lleure creat entre l'Associació per a la Superació de l'Ansietat i la Depressió, Grups d'Ajuda Mútua (ASSADEGAM) i l'Ateneu ha sorgit arran del treball amb la Taula de Salut Mental. Aquesta proposta durarà tres mesos i obrirà un taller de cuina per a persones amb trastorn mental i oferirà una segona activitat que triaran els mateixos assistents entre el ventall de propostes que ofereix l'Ateneu. Una vintena de persones assistiran a aquest projecte que tindrà lloc dues vegades a la setmana.

El responsable de Relacions Institucionals de l'Ateneu, Toni Ramon, s'ha mostrat satisfet per aquest projecte engegat amb aquesta col·laboració entre el consistori, la Taula de Salut Mental i l'Ateneu.

Toni Ramon

Estem molt satisfets de com ha funcionat el disseny del programa i que la coordinació amb la Taula segueixi funcionant.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha recordat que la voluntat de la iniciativa és combatre l'estigmatització de les malalties mentals.

Susanna Pellicer

Li diem espai de lleure perquè volem donar eines que facilitin la relació social en un espai neutre per trencar amb aquest aïllament social.


Aquest projecte neix la mateixa setmana que se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. Precisament per aquest motiu, ASSEDEGAM ha preparat activitats per aquest cap de setmana i per dijous de la setmana vinent, entre les quals es troba una taula informativa aquest dissabte. El president d'ASSADEGAM, Antonio Fermoso, ha subratllat la importància d'explicar a la ciutadania el món de les malalties mentals.

Antonio Fermoso

Pensem muntar una taula als Quatre Cantons amb la finalitat d'informar de les activitats que fem a la nostra associació i de tot el que puguem de la salut mental.


Les propostes passen per un taller de teràpia psicocorporal a la Casa de Cultura aquest divendres a les sis de la tarda, una parada informativa aquest dissabte a la plaça dels Quatre Cantons i dijous de la setmana vinent una sessió del grup d'ajuda mútua obert a la ciutadania. Aquesta darrera proposta tindrà lloc al Xalet Negre a les sis de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.