Camps signa el manifest a favor d'un estat federal i contra la independència


  • Comparteix:

Victòria Camps és una de les impulsores d'aquest moviment federalista

Victòria Camps és una de les impulsores d'aquest moviment federalista

La catedràtica santcugatenca i exsenadora del PSC, Victòria Camps, ha signat, juntament amb un centenar de representants de la societat civil, un manifest a favor d'una Catalunya federalista i d'esquerres, contrària a la independència. Aquestes personalitats emplacen l'esquerra a ser 'valenta' davant una secessió 'enormement inquietant i perillosa per a la cohesió social'. Carlos Jiménez Villarejo, Isabel Coixet, Anna Maria Moix, Rosa Regàs, Antonio Franco, Rafael Jorba i Margarita Rivière són altres dels noms que s'han sumat a la crida.

El manifest 'Crida a la Catalunya federalista i d'esquerres' critica l'independentisme per utilitzar 'arguments ensucrats' per justificar els seus plantejaments i alhora critica la connivència en les retallades dels governs del PP i de CiU, a Madrid i Barcelona. Camps i els signants emplacen l'esquerra a liderar un moviment federalista a l'Estat espanyol tot i que reconeixen la manca d'implicació que hi ha tingut fins ara.

Per aquest motiu, el document defensa un nou federalisme on la ciutadania de Catalunya s'hi pugui sentir còmode des de les seves 'identitats compartides'. El manifest fa una crida a l'esquerra a fer pedagogia i ser valenta davant una secessió 'enormement inquietant i perillosa per a la cohesió social'.

Alguns dels signants del manifest, com Anna Maria Moix, Rosa Regàs i la mateixa Victòria Camps, entre d'altres, van adherir-se al Foro Babel l'any 1997, on defensaven l'ús del castellà al país.





  • Comparteix:

COMENTARIS

Agrairia li preguntessin amb qui pensen federar-se

Joan Serrallonga. Enviat el 17/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.