L'energia geotèrmica arriba a Sant Cugat de la mà de Geotics


  • Comparteix:

Moment d'una perforació de l'empresa Geotics / Font: Geotics.net

Moment d'una perforació de l'empresa Geotics / Font: Geotics.net

L'energia geotèrmica arriba a Sant Cugat de la mà de Geotics Innova, una empresa terrassenca que està instal·lant aquest sistema d'energia alternativa a dos habitatges del barri de Mira-sol. S'estan col·locant dues bombes de calor en dues sales de màquines independents d'un nou model més silenciós i eficient. L'energia geotèrmica utilitza un 75% de l'energia que necessita del mateix terreny i un 25% d'energia elèctrica.

L'energia geotèrmica fa molts anys que s'utilitza sobretot als països nòrdics amb motius d'estalvi energètic i reducció d'emissions de diòxid de carboni. Ara Geotics l'ha portat a dos habitatges de Sant Cugat on s'està aclimatant aquests immobles. El director tècnic de la companyia, Eduard Domínguez, ha explicat que mitjançant les dues bombes que s'instal·len, extreuen l'energia del terreny i entra a la vivenda a una temperatura adequada.

Eduard Domínguez

Estem aclimatant dos habitatges S'han fet sis perforacions de 100 metres per extreure l'energia de la terra i amb una bomba de calor la fiquem a l'habitatge.


L'energia geotèrmica no necessita cap tipus de combustió per funcionar i en un únic aparell es pot fer calefacció, refrigeració i aigua calenta. El pressupost mitjà d'una instal·lació és d'entre 1.500 i 1.800 euros per quilowatt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.