El Consell de Ciutat comença a caminar avui amb la seva constitució


Temes relacionats

'El Gall del Monestir' analitza la participació ciutadana a Sant Cugat (30/oct/12)

El Consell de Ciutat tindrà l'última paraula dels acords dels òrgans de participació (23/oct/12)


  • Comparteix:

El Consell de Ciutat es constitueix a l'ajuntament

El Consell de Ciutat es constitueix a l'ajuntament

La participació ciutadana de Sant Cugat, estructurada a través dels consells de barri i les taules sectorials, tindrà un fòrum final de debat al Consell de Ciutat, que es constituirà aquest dimarts a les set de la tarda. El Consell de Ciutat, amb una heterogènia participació de ciutadans, entitats, col·lectius i grups polítics municipals, apostarà per la creació d'una taula de participació que també serà virtual per intensificar l'aposta per les noves tecnologies. Sobre la minsa participació als consells de barri, el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha afirmat que 'no es pot obligar la gent' a l'assistència física i que el futur de la participació està en les noves tecnologies.

La sala de plens acollirà la sessió constitutiva del Consell de Ciutat, l'òrgan 'mare' de tots els òrgans de participació locals. Aquest organisme comptarà amb un representant de cada consell de barri i taula sectorial, un regidor de cadascun dels grups municipals, cinc representants d'entitats socials, cinc representants d'associacions del registre municipal d'entitats, cinc persones de rellevància ciutadana i quatre ciutadans escollits de forma aleatòria.

Segons dades del Panell de Polítiques Públiques de la Fundació Carles Pi i Sunyer, només un 20,5% dels municipis de Catalunya disposa de consell de ciutat. El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha explicat que aquest nou consell ha de vetllar perquè tots els temes tractats als consells sectorials i territorials arribin a aquest fòrum final, que depèn directament de la regidoria. Així, el full de ruta és la democràcia participativa amb la constitució de taules de participació virtual on s'obriran fòrums de discussió com a primer pas de les consultes ciutadanes.

Francesc Carol

La intenció d'aquesta regidoria és que aquesta taula sigui virtual, perquè, si no, comencem malament amb el concepte de l''Smart People'.


El Consell de Ciutat es convocarà, mínim, una vegada l'any i permetrà, entre d'altres funcions, debatre el pla d'actuació municipal, assessorar el govern i avaluar el desenvolupament de projectes de ciutat. Sobre la pobra participació als consells de barri, Carol reconeix que és un problema que 'l'amoïna' però que no es pot obligar la gent a fer presència física.

Francesc Carol

Els consells de barri, en el fons, són les reunions de veïns i entitats del barri. És normal que hi vagin. Són la gent més combativa. I la gent hi va si el tema l'interessa.


El regidor considera que aquestes convocatòries s'han de complementar amb una participació 2.0, ja que 'és el futur' i l'aposta de Sant Cugat per l''Smart People'. No obstant això, Carol ha reconegut a Cugat.cat l'existència de problemes de comunicació que 's'han de solucionar' com la no convocatòria del consell de barri de Mira-sol que no va arribar ni als mitjans de comunicació ni a la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.