AVAN vol crear un nou espai de rehabilitació a la Casa de Cultura per persones amb malalties neurològiques


  • Comparteix:

L'entitat creu que 5.000 santcugatencs podrien patir alguna d'aquestes malalties

L'entitat creu que 5.000 santcugatencs podrien patir alguna d'aquestes malalties

L'Associació Vallès Amics de la Nerurologia, AVAN, vol obrir un nou espai de rehabilitació a la Casa de Cultura per a les persones que pateixen malalties neurològiques. Segons l'associació, al voltant de 5.000 persones de la ciutat es podrien acollir a aquest nou servei.

A la celebració de la seva assemblea anual, Associació Vallès Amics de la Neurologia ha presentat els seus projectes a Sant Cugat pel 2004. Les activitats de l'entitat començaran al gener amb una sèrie de xerrades sobre diverses malalties neurològiques, des de l'alzeimer fins a les migranyes. Així mateix es crearà un espai de rehabilitació pels afectats, i diferents grups d'ajuda per posar en contacte a malalts i assessorar als familiars davant el drama que suposa ,en molts casos, afrontar malalties d'aquesta tipologia.

Segons dades de l'entitat a Sant Cugat aproximadament un 9% de la problació pateix algun tipus de minusvalidesa, i segons el que ens comenta el seu president Miquel Aguilar encara s'han de cobrir moltes mancances socials relacionades amb aquestes malalties.

Miquel Aguilar

Estem parlant de moltes malalties que necessiten informació, i molta gent que necessita ajuda, l'avan treballa per cobrir les mancances de la societat.


Tanmateix Miquel Aguilar que és a la vegada Cap de Neurologia del Hospital de Terrassa, destaca el paper fonamental que juga l'Ajuntament de Sant Cugat per la posada en funcionament d'aquest projecte.

Miquel Aguilar

L'ajuntament és molt sensible a aquest tipus d'iniciatives, el futur d'aquest projecte és segur, arrencarà al mes de gener .


Encara que fa més d'un any que AVAN es a la ciutat no han sigut gaires les persones que s'han associat a l'entitat, tot i què es calcula que són 5.000 potencialment les que podrien participar en alguna de les seves activitats o necessitar assesorament en un futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.