De Sant Cugat a Nova York: la visió d'un santcugatenc de l'huracà 'Sandy'


  • Comparteix:

Minuesa, aquest dilluns a la tarda a Manhattan / Font: Gerard Minuesa

Minuesa, aquest dilluns a la tarda a Manhattan / Font: Gerard Minuesa

L'huracà Sandy ha deixat la seva petjada a la costa est dels Estats Units i el magazín 'La tarda' de La Xarxa, realitzat per Cugat.cat, s'ha desplaçat fins a Nova York per conèixer l'experiència de l'investigador santcugatenc Gerard Minuesa. Aquest santcugatenc ha relatat a través del 91.5 FM com la tempesta ha deixat inundacions a l'illa de Manhattan i com s'ha viscut l'aïllament motivat per la paralització del transport públic i aeri i la falta de subministres, en alguns casos.



12.000 vols suspesos, l'illa de Manhattan aïllada i amb zones inundades per la pujada del nivell de l'aigua del riu, una trentena de morts, set milions de persones sense electricitat, ràfegues de vent que han superat els 120 quilòmetres per hora, i supermercats arrasats. Aquestes han estat algunes de les conseqüències d'aquest dilluns a la nit a la costa Est dels Estats Units pel pas de l'huracà Sandy.

A més, el president nord-americà ha declarat zona catastròfica les àrees de Nova Jersey i Nova York. Aquest dimarts, el programa 'La Tarda' de la La Xarxa i produït per Cugat.cat, ha entrevistat un investigador santcugatenc resident a Nova York, Gerard Minuesa, que ha declarat que han passat la nit pendents del vent per les fortes ratxes, i per la pujada del riu que finalment s'ha desbordat en una zona de l'illa novaiorquesa. Malgrat tot, Minuesa destaca que a la ciutat de Nova York la previsió ha funcionat.

Gerard Minuesa

Ho veiem al principi amb molt escepticisme, pensàvem que no seria per tant. Però ha estat fort. Tota la zona baixa de Manhattan inundada, gent sense llum, aigua, Internet...


Les alertes a la ciutat es comuniquen via Internet, missatges de mòbil dels llocs de treball i de l'Ajuntament de Nova York. Minuesa també ha constatat que la gent s'ha preparat molt els moments abans i, fins i tot, hi havia supermercats arrasats.

Escolta l'entrevista sencera

Gerard Minuesa

Entrevista a Gerard Minuesa




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.