Els treballs per soterrar les línies d'alta tensió ja han arrancat a Mas Gener


Temes relacionats

El soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol s'iniciarà al setembre (12/jul/12)

Conesa preveu l'inici del soterrament de les línies d'alta tensió abans del 2013 ( 3/jul/12)

Les línies d'alta tensió se soterraran al 2013 a meitat de preu ( 2/jul/12)


  • Comparteix:

Aquesta és la rasa que han obert les màquines a Mas Gener

Aquesta és la rasa que han obert les màquines a Mas Gener

Les màquines ja treballen al barri de Mas Gener de Mira-sol per soterrar les línies d'alta tensió que passen pel districte i Valldoreix. L'inici de les obres, que han de finalitzar a l'estiu, ha consistit en l'excavació d'una rasa de més de 30 metres que arribarà fins a l'estació transformadora de la plaça de Can Cadena de Valldoreix. L'Ajuntament i l'EMD s'han compromès a avançar els diners que la Generalitat no pot assumir actualment i que els seran retornats en tres anys, entre 2013 i 2015.

Aquesta setmana han començat els treballs per eliminar les línies elèctriques aèries que creuen Mira-sol i Valldoreix. Les obres, a càrrec de l'empresa Elecnor, s'han iniciat al barri mirasolenc de Mas Gener.

Les tres administracions implicades en el projecte - Ajuntament, EMD i Generalitat - van arribar a un acord en què els dos ens locals assumeixen els 1'5 milions d'euros que haurien de correspondre a l'aportació del govern, uns diners que seran retornats en tres anys.

El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat en declaracions d'arxiu que les obres es van iniciar formalment fa unes setmanes amb la signatura de l'acta de replanteig, fet que ha permès fer l'aprovisionament de maquinària i material.

Pere Casajoana

Al llarg de les setmanes es va fent provisionament de maquinària i poc a poc es va iniciant l'obra.


El consistori i l'EMD podran fer-se càrrec del pressupost del govern perquè el cost de l'obra s'ha reduït a 3'9 milions d'euros, gairebé la meitat del previst inicialment. Concretament, l'Ajuntament posarà 1'8 milions d'euros, dels quals 962.000 corresponen a la Generalitat, mentre que l'EMD assumirà 2 milions d'euros, dels quals 600.000 també els seran retornats pel govern.

El final de les obres està previst per la primavera de 2013, tot i que no hi ha una data tancada. El cost total de les operacions de soterrament és d'uns set milions d'euros, dels quals Fecsa-Endesa n'ha assumit una part. La Generalitat ha demanat una subvenció a l'executiu espanyol en favor de la companyia elèctrica.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No cal ser un expert per entendre que aquesta obra durarà com a mínim un any. No entenc aquestes ànsies d’amagar i manipular la informació. Per exemple tindrien que explicar com es pot rebaixar el cost amb 3,9 milions d'euros on és la trampa

Joan Serrallonga. Enviat el 31/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.