La cura de la natura i la solidaritat, objectiu de les jornades Diàspora


Temes relacionats

La cura de la natura i la solidaritat, objectiu de les jornades Diàspora ( 6/nov/12)


  • Comparteix:

Presentació de la jornada / Font: Localpress

Presentació de la jornada / Font: Localpress

Sant Cugat acollirà per primera vegada les jornades Diàspora, organitzades per l'associació IMAGO durant nou anys a Barcelona. Es tracta d'una associació que ha obert delegació a la nostra ciutat i que durant aquestes jornades treballarà per sensibilitzar sobre temes de convivència, solidaritat i mediambient. Les activitats, que van des de projeccions de pel·lícules i documentals fins a una gimcana i una taula rodona, començaran aquest diumenge i s'allargaran fins diumenge vinent. La iniciativa compta amb el suport de l'Ajuntament i el patrocini de Cugat.cat.

Les activitats de la jornada començaran aquest diumenge en el marc de la Festa de Tardor amb una gimncana a través de la qual es vol reflexionar sobre cooperació, comerç just i banca ètica. Dijous vinent es farà la primera projecció d'una pel·lícula, 'Porfirio', als cinemes Cinesa. L'altre film és 'Biblioburro', que es projectarà un dia després a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater i que explica la vida d'un professor colombià que visita les cases de nens que no poden anar a l'escola.

Dissabte vinent serà el torn de la taula rodona a càrrec d'Arcadi Oliveres i Dolors Vilarassau. Una activitat que vol servir per reflexionar sobre el concepte de 'biocivilització'. La directora de l'Associació IMAGO, Sandra Campos, ha explicat que aquest concepte veu l'ésser humà no com el centre de la naturalesa, sinó com un esglaó més en l'entorn.

Sandra Campos

La biocivilització veu l'ésser humà com un esglaó més en la cadena de la vida, que es desenvolupa dins la biosfera. Defensa la cura de la vida i la Terra.


La tinenta d'alcalde de Cooperació i Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha avançat que aquestes activitats volen fer reflexionar els assistents sobre el grau de responsabilitat que té cadascú davant una situació de desigualtat.

Susanna Pellicer

Les activitats volen fer reflexionar als assistents sobre el grau de responsabilitat que té cadascú davant una situació de desigualtat. Plantegen alternatives.


Dissabte vinent es farà la projecció i fòrum del documental 'Home', que reflexiona sobre la importància de tenir cura de la natura. L'última activitat de les jornades Diàspora serà un taller de cinema d'animació per a nens, el dia després a l'espai gastronòmic Terra Dolça. Després, Barcelona acollirà les altres activitats organitzades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.