Sant Cugat s'uneix al Correllengua que reivindica el català a tots Països Catalans


  • Comparteix:

La ciutat s'ha sumat de nou aquest dissabte a les reivindicacions del Correllengua en favor de l'ús del català, i sobretot de la seva unitat com a llengua de tots els Països Catalans. El Casal Popular la Guitza ha recuperat aquesta tradició de la ciutat precisament ara que Catalunya es planteja avançar cap a un estat propi per recordar que la nació abarca més territori que el de Catalunya. Centenars de santcugatencs han participat en les activitats del Correllengua, protagonitzades per la cultura popular i la música, que han tingut lloc a l'espai de Castanyers del recinte del Monestir.

El primer tast del Correllengua ha estat aquest divendres en la conferència de Pere Comellas, on el filòleg i escriptor ha analitzat la situació sociolingüística del català. El plat fort de la iniciativa ha estat, però, aquest dissabte, quan Geganters, Castellers, Bastoners de Sant Cugat i el Cos de Dansa de l'Esbart s'han unit per oferir una mostra de cultura catalana. Centenars de santcugatencs s'han aplegat per gaudir de l'espectacle, un fet que per a l'organitzador Julià Mestieri demostra la implicació de la ciutat en la defensa de la llengua.

Julià Mestieri

Estem molt satisfets de la participació en el Correllengua i de la implicació de les entitats de cultura popular, que és clau. S'ha de construir aquesta reivindicació i a Sant Cugat fem la feina.


Sant Cugat ha estat només un dels 24 punts de tots els Països Catalans que s'han sumat, enguany, al Correllengua, que acabarà dissabte vinent amb dos actes, un a Perpinyà i l'altre a Figueres. Tot plegat serveix per reivindicar la unitat de la cultura i la llengua de tots els territoris de parla catalana. Un missatge, que per Mestieri té més sentit que mai ara que Catalunya està posant la independència sobre la taula.

Julià Mestieri

L'auge d'un projecte independentista d'una part del territori és positiu però el projecte és el país sencer, no deixarem de treballar per la part del país que queda fora del Principat.


A la ciutat, la iniciativa ha comptat també amb una botifarrada popular, una cantada de corrandes i un correbar amenitzat pel grup santcugatenc Katakitinga. La música ha tancat les celebracions amb els concerts de de Sergi Estella i Els assaltadors de Tàlems i Les Absentes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.