La Generalitat obre expedients a Renfe per les incidències en el servei


Temes relacionats

Serveis mínims del 33% avui al servei de Rodalies (31/oct/12)

La vaga de Renfe compleix els serveis mínims del 33% (31/oct/12)


  • Comparteix:

Imatge de l'estació de Renfe de Sant Cugat

Imatge de l'estació de Renfe de Sant Cugat

La Generalitat ha obert un procés sancionador contra Renfe, amb parada a Sant Cugat, pels incompliments en el servei tant en trens de rodalies com en regionals. El govern està estudiant tots els incidents registrats des del 15 de setembre i les multes per a cada expedient oscil·laran entre els 6.000 i els 30.000 euros.

Des de finals de setembre, el govern ha estat recollint informació sobre les incidències registrades l'últim mes i mig i aquest dilluns donarà a conèixer el nombre d'expedients que el govern obre a la companyia. El procés sancionarà l'operadora ferroviària per problemes relacionats amb la qualitat del servei, la puntualitat i la seguretat.

Segons ha explicat el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, la decisió de sancionar Renfe s'ha pres davant una situació que havia arribat a 'límits injustificables' i on els retards 'són sistemàtics'. Aquesta serà la primera vegada que la Generalitat sancioni la companyia ferroviària per incompliments de servei, ja que fins l'any passat no hi havia instruments legals per fer-ho. Així, des del canvi normatiu de la llei ferroviària, que va entrar en vigor l'octubre passat, el govern pot sancionar els operadors si no compleixen les condicions de servei.

Amb aquest procés sancionador, la Generalitat vol resoldre els problemes de Renfe i evitar els perjudicis que han patit els usuaris els últims mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.