La Generalitat obre expedients a Renfe per retards i interrupcions


  • Comparteix:

La parada de la R8 de Renfe a la ciutat / Font: Trenscat.cat

La parada de la R8 de Renfe a la ciutat / Font: Trenscat.cat

El govern ha obert 125 expedients sancionadors a Renfe, amb parada a la nostra ciutat (R8), per infraccions greus amb multes que se situen entre els 6.000 i els 30.000 euros per expedient. Durant 15 dies, els trens de Renfe han registrat retards en gairebé 500 circulacions i s'han suprimit 75 combois que no han comptat amb transport alternatiu per carretera. Amb relació als retards superiors a 15 minuts entre el 18 i el 21 de setembre, de les 188 incidències registrades a Rodalies, vuit van correspondre a la R8, amb pas per Sant Cugat.

Entre el 15 de setembre i el primer d'octubre, el departament de Territori i Sostenibilitat ha registrat que dels 500 retards en la circulació de trens de rodalies i regionals que hi ha hagut, gairebé un 40% han sigut superiors als 15 minuts. A partir d'això i dels trens que no han circulat, sense oferir transport alternatiu, la Generalitat considera que s'han alterat les condicions d'utilització del servei. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha assegurat que les sancions no tenen finalitat recaptatòria, sinó que volen que els ciutadans 'rebin el servei que es mereixin'.

Lluis Recoder

Intentem que Renfe rectifiqui. Les sancions no tenen una finalitat recaptatòria.


La Llei ferroviària catalana tipifica les interrupcions i retards com a infraccions greus, que impliquen sancions de 6.000 a 30.000 euros per expedient.

Amb relació als retards superiors a 15 minuts entre el 18 i el 21 de setembre, de les 188 incidències a Rodalies, vuit van correspondre a la R8, amb pas per Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.