Un grup de treball abordarà l'incivisme a Coll Favà, Centre-Est i Monestir


Temes relacionats

El PSC vol sancions per als ciutadans que deixin mobles a la via pública (23/mai/12)


  • Comparteix:

Wàters, sofàs i mobles són algunes de les pràctiques incíviques que denuncien els veïns / Font: Associació de Veïns Centre-Est

Wàters, sofàs i mobles són algunes de les pràctiques incíviques que denuncien els veïns / Font: Associació de Veïns Centre-Est

L'Ajuntament recuperarà el grup de treball de civisme i seguretat per combatre els problemes d'incivisme que han denunciat els col·lectius veïnals del Monestir, Centre-Est i Coll Favà en el consell de barri del Centre-Est d'aquest dimarts. L'associació de veïns del Monestir també ha alertat de 'botellons' i presumpta venda i consum de drogues a la zona d''El campito' i voltants, un cas que està seguint la Policia Local i en el qual ja han fet 'algunes identificacions'. D'altra banda, el cos policial, present al consell, ha informat que el barri del Monestir és un dels que presenta un índex més alt d'incivisme a la ciutat.

Bosses d'escombraries a papereres, camions que fan càrrega i descàrrega en passos de vianants i voluminosos a la via pública. Sis mesos després de l'últim consell de barri del Centre-Est, les entitats veïnals han tornat a posar el problema de l'incivisme sobre la taula coincidint amb la presència del sotinspector de la Policia Local, Ángel Pastor, i l'inspector en cap dels Mossos, Jordi Hosta.

El representant de la Policia Local ha concretat que el barri del Monestir és dels que presenta 'índexs més alts' a la ciutat en temes relacionats amb incivisme, una problemàtica que han corroborat la presidenta de la recent creada associació de veïns del Centre-Est, Conchi González, i el president de l'Associació de Veïns de Coll Favà, Antonio Lucas. El president de l'Associació de Veïns del Monestir, Andrés Ares, ha anat més enllà i s'ha referit a casos de 'botellons' i presumpta venda i consum de drogues als jardins de Sant Francesc, a la plaça d'en Coll, al darrere de l'escola Collserola i al Parc de l'avinguda de Cerdanyola, més conegut com 'El campito'.

Entitats veïnals

Al nostre barri s'està generant 'botellon' i consum de drogues. / És un incivisme reiterat. / També podem trucar nosaltres perquè recollin els voluminosos.


El sotinspector de la Policia Local, Ángel Pastor, s'ha referit només a la zona de 'El campito', on assegura han fet algunes identificacions per presumpte tràfic d'estupefaents.

Ángel Pastor

S'està fent un seguiment amb discreció i no puc facilitar més informació. En el pressumpte tràfic d'estupefaents a 'El campito' s'han fet algunes identificacions a persones i s'hi està treballant.


La sessió, que ha comptat amb l'assistència d'una trentena de veïns i representants de totes les formacions polítiques municipals, ha servit perquè finalment l'Ajuntament convoqui de nou el grup de treball de civisme i seguretat, a petició del portaveu del PSC, Ferran Villaseñor. De la seva banda, el portaveu del PP, Jordi Carreras, ha suggerit la instal·lació de la videovigilància per posar remei a l'incivisme a l'avinguda de Cerdanyola.

La ciutadania té a la seva disposició el telèfon 900 103 146 per trucar al servei de recollida de voluminosos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.