La setmana Europea de Prevenció de Residus arriba amb 'Reutilitza't'


  • Comparteix:

Cartell del taller de compostatge casolà / Font: Oficinasostenible.santcugat.cat

Cartell del taller de compostatge casolà / Font: Oficinasostenible.santcugat.cat

Sant Cugat se suma a la setmana Europea de Prevenció de Residus i organitza un seguit d'actes des de dissabte vinent i durant set dies, sota el títol 'Reutilitza't'. Un mercat d'intercanvi i tallers relacionats amb la reducció de residus i el reciclatge són les activitats principals de la iniciativa.

La Casa del Cultura acollirà el taller d'iniciació al compostatge casolà. La cita és el tercer divendres de novembre de cinc de la tarda a vuit del vespre. A més, el dissabte hi haurà el curs d'aprofundiment al compostatge casolà, per a aquells que ja s'hagin iniciat en el tema. La cita començarà a les deu del matí i s'allargarà tres hores. A més, els participants rebran una subvenció per comprar el compostador.

El tercer dimarts del mes tindrà lloc el taller de bolquers de roba reutilitzable. Els assistents aprendran els avantatges i inconvenients d'aquest tipus de bolquers i com fer-los servir. L'acte començarà a dos quarts de sis de la tarda.

El quart divendres de novembre hi haurà el taller per evitar el malbaratament alimentari. Els assistents aprendran a planificar les compres, a conservar més temps els aliments i a calcular les quantitats per cuinar. La cita tindrà lloc de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre.

La plaça de Sant Pere acollirà les activitats que tindran lloc l'últim dissabte del mes. Durant tot el matí, s'aixecarà el mercat d'intercanvi i de segona mà. Els interessats de tenir una parada s'han d'inscriure a l'Ateneu. Des de les deu del matí, i fins les dues de la tarda, s'obrirà un punt d'informació de prevenció de residus, on es donaran idees i propostes per reduir-los.

A dos quarts d'onze del matí, i fins la una del migdia, hi haurà un taller de bicicletes, sota el títol 'Millor que nou, reparat', on els assistents rebran consells de conservació i reparació. Durant les mateixes hores, els nens podran jugar a l'oca amb un tauler gegant.

Per participar en els tallers, que tindran lloc a la Casa de Cultura excepte el taller de bicicletes, és necessari inscriure's-hi a l'Oficina de Sostenibilitat de la ciutat, fins un dia abans de la data del curs. A més, tots els que portin un residu a la deixalleria durant aquella setmana participaran en un sorteig de 100 euros de la botiga de segona mà Engrunes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.