La Setmana Europea de Prevenció de Residus arriba avui amb 'Reutilitza't'


  • Comparteix:

Cartell del taller de compostatge casolà / Font: Oficinasostenible.santcugat.cat

Cartell del taller de compostatge casolà / Font: Oficinasostenible.santcugat.cat

Sant Cugat se suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus i organitza un seguit d'actes des d'aquest dissabte i durant set dies, sota el títol 'Reutilitza't'. Un mercat d'intercanvi i tallers relacionats amb la reducció de residus i el reciclatge són les activitats principals de la iniciativa.

La Casa del Cultura acollirà el taller d'aprofundiment al compostatge casolà, per a aquells que ja s'hagin iniciat en el tema. La cita començarà a les deu del matí i s'allargarà tres hores. A més, els participants rebran una subvenció per comprar el compostador.

Dimarts vinent tindrà lloc el taller de bolquers de roba reutilitzable. Els assistents aprendran els avantatges i inconvenients d'aquest tipus de bolquers i com fer-los servir. L'acte començarà a dos quarts de sis de la tarda.

Divendres vinent hi haurà el taller per evitar el malbaratament alimentari. Els assistents aprendran a planificar les compres, a conservar més temps els aliments i a calcular les quantitats per cuinar. La cita tindrà lloc de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre.

La plaça de Sant Pere acollirà les activitats que tindran lloc dissabte de la setmana vinent. Durant tot el matí, s'aixecarà el mercat d'intercanvi i de segona mà. Els interessats a tenir una parada s'han d'inscriure a l'Ateneu. Des de les deu del matí, i fins les dues de la tarda, s'obrirà un punt d'informació de prevenció de residus, on es donaran idees i propostes per reduir-los.

A dos quarts d'onze del matí, i fins la una del migdia, hi haurà un taller de bicicletes, sota el títol 'Millor que nou, reparat', on els assistents rebran consells de conservació i reparació. Durant les mateixes hores, els nens podran jugar a l'oca amb un tauler gegant.

Per participar en els tallers, que tindran lloc a la Casa de Cultura excepte el taller de bicicletes, és necessari inscriure-s'hi a l'Oficina de Sostenibilitat de la ciutat, fins un dia abans de la data del curs. A més, tots els que portin un residu a la deixalleria durant aquesta setmana participaran en un sorteig de 100 euros de la botiga de segona mà Engrunes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.