L'Smart City de Sant Cugat, al 1r Congrés Mediterrani d'eficència energètica


  • Comparteix:

Moment de la intervenció santcugatenca / Font: Premsa Ajuntament

Moment de la intervenció santcugatenca / Font: Premsa Ajuntament

Sant Cugat ha explicat aquest dijous el seu projecte de ciutat intel·ligent al 1r Congrés Mediterrani d'eficiència energètica i Smart Green Cities. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha pres part de la taula rodona 'Ciutats en transformació' que s'ha fet a Tarragona on també han participat representants dels ajuntaments de Barcelona, Lleida i Vitòria.

En la seva intervenció, Cristina Paraira ha explicat el model Smart City Sant Cugat i ha repassat alguns dels projectes que ha posat en marxa l'Ajuntament en aquesta direcció. Entre d'altres iniciatives, Paraira s’ha referit als canvis que s'estan aplicant sota criteris 'smart' a tot l'enllumenat del municipi i, en aquest sentit, ha subratllat que 'a través de l'eficiència en la gestió i l'aplicació de tecnologia, s'aconsegueix un 30% d'estalvi energètic, minimitzar la contaminació lumínica i evitar llençar 1.000 tones de CO2 a l'atmosfera cada any'.

Paraira també s'ha referit a projectes com la gestió intel·ligent en les instal·lacions de calefacció i climatització dels equipaments municipals, que també ha suposat un estalvi econòmic i energètic del 30%. A més a més, Paraira ha explicat les millores introduïdes en el servei de neteja viària i de recollida de residus, així com la millora continuada de la prestació d'altres serveis concessionats.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ells segueixen al seu rotllo. Que convidin als participants a visites nocturnes per La Floresta i Les Planas i veuran el sistema intel·ligent d'enllumenat. A més en estalvi millorant l'enllumenat publico ja portem mes de cinc anys d'endarreriment, no se perquè tant treure pit.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 8/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.