Els sindicats es concentren davant Europastry per protestar contra la patronal


  • Comparteix:

La concentració dels sindicats té lloc a la plaça Xavier Cugat, de Can Sant Joan

La concentració dels sindicats té lloc a la plaça Xavier Cugat, de Can Sant Joan

La seu de l'empresa santcugatenca Europastry, la més important del sector de les masses congelades del país, és el lloc triat pels sindicats UGT i CCOO per fer aquest divendres una concentració de protesta contra la intenció de la patronal Associació Espanyola de Fabricants de Masses Congelades (ASEMAC) de fer desaparèixer l'actual conveni català. Els convocants es concentraran de deu a onze del matí davant les oficines d'Europastry per donar major relleu a una protesta que pretén impedir que la patronal pugui substituir l'acord general català pel conveni del pa de cada província que, segons els sindicats, suposaria un empitjorament de les condicions laborals dels prop de 6.000 treballadors del sector.

Els sindicats expliquen que la patronal ha boicotejat les negociacions del conveni català amb la intenció de no signar-lo i poder aplicar el conveni del pa de cada demarcació. Un conveni que suposaria, segons afirmen, una important pèrdua de l'antiguitat, del complement del 100% en cas de baixa per incapacitat temporal, dels dies retribuïts, del complement de vacances, i l'augment de la jornada de dilluns a dissabte, i fins i tot a diumenge.

Els sindicats tenen prevista una trobada amb el director general de Relacions Laborals de la Generalitat, Ramon Bonastre, i no descarten aturades si no es pot reconduir la negociació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.