Els treballadors d'Europastry reclamen la negociació d'un nou conveni


Temes relacionats

Els sindicats es concentren davant Europastry per protestar contra la patronal ( 8/nov/12)


  • Comparteix:

Els treballadors s'han concentrat davant la seu de l'empresa

Els treballadors s'han concentrat davant la seu de l'empresa

Una quarantena de treballadors d'Europastry, amb seu a Sant Cugat, s'han concentrat aquest divendres a les portes de la companyia per denunciar la intenció de la patronal del sector de substituir el conveni laboral que els regeix actualment, que fa dos anys que no està en vigor, pel del sector de les panificadores, que empitjora les seves condicions. L'empresa dedicada a la producció de masses congelades és la més important de l'àmbit i per això la mobilització, convocada per UGT i CCOO, s'ha fet a la seu santcugatenca.

Segons fonts sindicals, el sector de les masses congelades porta dos anys funcionant sense conveni en vigor i la intenció de l'Associació Espanyola de Fabricants de Masses Congelades (ASEMAC) és suprimir el Conveni de Catalunya i establir el Conveni del Pa de cada demarcació com a nou context regulador. Per aquest motiu, UGT i CCOO han engegat un seguit de mobilitzacions per reclamar una solució consensuada.

El secretari general de la federació agroalimentària de CCOO, Miguel Ángel Domínguez, ha denunciat a Cugat.cat la manca de voluntat de la patronal de trobar una sortida negociada que eviti l'empitjorament de la situació dels treballadors.

Miguel Ángel Domínguez

Portem dos anys sense conveni. La patronal no en vol negociar un de nou perquè vol passar al conveni del pa que perjudica als treballadors.


Europastry té delegacions a Rubí, Barberà del Vallès, Sant Joan Despí i a la nostra ciutat, on treballen més d'un centenar de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.