Sant Cugat rep el distintiu d'Unicef de 'Ciutat amiga de la infància'


Temes relacionats

Unicef distingeix avui Sant Cugat com 'Ciutat amiga de la infància' ( 9/nov/12)


  • Comparteix:

L'alcaldessa ha recollit la distinció a Màlaga

L'alcaldessa ha recollit la distinció a Màlaga

Sant Cugat ha rebut aquest divendres el diploma acreditatiu de 'Ciutat amiga de la infància' que atorga Unicef Espanya. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recollit a Màlaga aquest reconeixement que es dóna a aquells municipis que tenen aptituds per promoure l'aplicació de la Convenció dels Drets dels Infants en les seves polítiques locals d'infància i adolescència. La distinció, que també han rebut Mollerussa i 14 municipis més de l'Estat espanyol, obliga Sant Cugat a continuar desenvolupant actuacions en l'àmbit de la infància per revalidar el 2014 aquest reconeixement.

El canal televisiu 'Escoles' de Cugat.cat, el Consell dels Infants i les partides destinades a cooperació són alguns dels indicadors que Unicef ha tingut en compte a l'hora de decidir la distinció santcugatenca. Un reconeixement que ha aconseguit la ciutat després d'un exhaustiu procés en què l'Ajuntament ha hagut d'acreditar els mèrits de Sant Cugat per optar-hi, un cop aprovada la sol·licitud prèvia a Unicef a través del ple.

En aquest sentit, l'organisme ha tingut en compte la capacitat de Sant Cugat per implicar totes les entitats educatives del municipi i crear xarxes i sinergies entre els diversos recursos disponibles.

És per això que Conesa ha assegurat que la distinció esperona a seguir treballant de manera concertada amb la resta d'agents i de manera transversal per incloure els ulls i drets dels infants en totes les polítiques públiques. Per l'alcaldessa, el guardó és un reconeixement a l'aposta de Sant Cugat per polítiques de suport a la infància.

Mercè Conesa

Aquesta ciutat té en la seva agènda política la infància. És molt important continuar potenciant el suport a aquest col·lectiu i el sistema educatiu.


De fet, la presidenta d'Unicef Espanya, Consuelo Crespo, ha destacat que el fet de tenir un reconeixement d'aquestes característiques significa un primer pas d'un camí molt llarg a recórrer en uns moments molt difícils.

A l'entrega del premi, l'alcaldessa ha estat acompanyada per la regidora d'Educació, Esther Salat.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Cuanta miseria moral i falsedad. Los professores i familias usuarias de les escuelas bressol no rien tanto i deben hacer un enorme esfuerzo economico. La atención a los niños tambien ha bajado debido a que ahora s'ha incrementado el ratio de niños por monitor. Es una verguenza que se pongan medallas. Decididamente hay que canviar la clase política.

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 10/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.