Les entitats reforcen vincles amb la Festa de Tardor


Temes relacionats

El pregó de la Festa de Tardor reivindica més col·laboració entre les entitats (11/nov/12)

Els santcugatencs ja poden donar suport a les candidatures dels Premis Ciutat de Sant Cugat (11/nov/12)

La festa de les entitats clou amb el pregó, la Fira d'Entitats i el Ball de Gitanes (11/nov/12)

Les entitats de cultura popular es reivindiquen en el primer dia de la Festa de Tardor (10/nov/12)


  • Comparteix:

L'Hort de l'Abat-Jardins del Paga-li Joan ha acollit la fira d'entitats

L'Hort de l'Abat-Jardins del Paga-li Joan ha acollit la fira d'entitats

El teixit associatiu de la ciutat ha demostrat una vegada més la seva vitalitat, en una nova edició de la Festa de Tardor, on les entitats han exhibit múscul per defensar la seva tasca. Les 74 entitats participants s'han donat a conèixer i han fet difusió de les seves reivindicacions, que enguany s'han centrat en la necessitat d'estrènyer vincles. L'organització ha celebrat la participació de la ciutadania, que ha omplert els voltants del Monestir durant el cap de setmana i ha participat en la quarantena de propostes entre activitats i espectacles.



Les reivindicacions de les associacions i la seva aposta per enfortir lligams han pres forma aquest diumenge a la fira d'entitats, que ha aplegat 74 paradetes per exposar el paper social del teixit associatiu al municipi. Els ciutadans han pogut conèixer de primera mà la feina d'aquestes associacions que donen suport als afectats per la crisi econòmica, participen en cooperació internacional, assisteixen a malalts crònics i difonen la cultura, entre moltes d'altres tasques. Aquestes entitats coincideixen a destacar el valor de la festa per donar-se a conèixer i créixer com a entitats.

Entitats

Ens permet explicar la feina que fem, els nostres objectius i captar socis. / És fantàstic, una gran oportunitat per donar-se a conèixer. / La gent passa, veu i coneix. És molt important.


L'organització creu que el lema 'Fem pinya' ha recollit l'esperit reivindicatiu de la festa, que agrupa totes les entitats i la ciutadania i els anima a treballar plegats. El membre de la comissió organitzadora de la Festa de Tardor Àlvar Roda ha explicat que cal reivindicar aquestes associacions que treballen més enllà de la política perquè 'aguanten el país'.

Àlvar Roda

Les entitats han de fer pinya per tirar endavant el país, que no s'aguanta només amb la política. S'aguanta sobretot en la societat civil, que són les associacions altruistes que fan coses.


De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, també ha destacat la feina de totes aquestes entitats que tiren endavant la ciutat.

Mercè Conesa

Es visualitza l'activitat de la ciutat, plena de vida que tiren endavant les entitats. N'hi ha de solidàries, de treball pels ancians, de cooperació internacional, etc. Totes fan una gran feina.


Els santcugatencs han respost a la crida de les entitats i han omplert els voltants del Monestir. El darrer dia de la Festa de Tardor ha inclòs també altres propostes, com una gimcana fotogràfica, 'El Gran Dictat', un taller per saber com fer una pinya i una xerrada de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), entre d'altres.

La plaça d'Octavià també ha bullit aquest dissabte amb les activitats de cultura popular, que s'han desenvolupat en el marc de la Mostra d'Art al carrer. La cultura popular ha estat, doncs, la protagonista del primer dia de la celebració amb els tallers dels Castellers i els Geganters, i les actuacions de l'escola de dansa Grup Mediterrània, els Caparrots i el Cos de Dansa de l'Esbart. Amb aquestes propostes les entitats de cultura tradicional han mostrat l'arrelament de la cultura popular a la ciutat i s'han reivindicat com a patrimoni del municipi. L'esport també ha tingut el seu espai a la festa amb exhibicions de Karate Do i Aikido, una cursa d'orientació i voltes en poni pels voltants del Monestir i una bicicletada; entre d'altres. La batucada dels Karabassà i el concert de La Portàtil han posat el punt musical a la festa.

La Festa de Tardor s'ha tancat, enguany, amb una ballada de Gitanes a la plaça d'Octavià.



  • Comparteix:

COMENTARIS

La festa de les entitats tindria que ser dintre del espai de la plaça octavià sense separar les entitats socials-esportives que hem estat abandonades a la plaça del Rei

Salvador Álvarez. Enviat el 11/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.