L'Ajuntament implementarà alguns dels projectes del carrer intel·ligent


Temes relacionats

Sant Cugat exposa la seva experiència al congrés internacional Smart City Expo ( 9/nov/12)

Set municipis vallesans s'interessen per l''smart street' de Sant Cugat (12/jun/12)

El projecte SmartCity s'estrena en l'àmbit de la seguretat amb un pas de vianants intel·ligent (27/mar/12)

Un fanal autònom, nou pas del projecte de ciutat intel·ligent (13/mar/12)

Sant Cugat estrena el primer carrer intel·ligent a Catalunya (24/nov/11)


  • Comparteix:

Puigneró durant la presentació de les conclusions del primer any d'Smart City

Puigneró durant la presentació de les conclusions del primer any d'Smart City

Diversos projectes 'smart' s'implementaran al municipi, després d'un any de proves amb carrer intel·ligent. D'aquesta manera, l'Ajuntament estendrà a diversos punts de la ciutat el pas de vianats intel·ligent, el control de les zones blaves d'aparcament, automatitzarà el reg segons les dades recollides per sensors i adaptarà la presència policial en funció de les dades de concentració de trànsit. Uns projectes que se sumen al canvi dels punts d'enllumenat que ja ha iniciat el consistori i els sensors en els contenidors que inclou el nou servei de recollida d'escombraries.

El tinent d'alcalde de Governació, Seguretat, Mobilitat i Tecnologia, Jordi Puigneró, ha presentat aquest dilluns els resultats de la prova pilot del carrer intel·ligent, posat en marxa ara fa un any.

Aquest any de proves ha servit per recollir dades i experimentar la tecnologia cedida per empreses. Amb els resultats a la mà, l'Ajuntament ha decidit implementar alguns dels projectes en els serveis públics de la ciutat. És el cas de l'enllumenat públic, que amb l'aplicació del Pla Director, a finals d'any 8.000 dels 21.000 punts de llum de la ciutat comptaran amb tecnologia intel·ligent, i de la gestió de la zones blaves, un criteri que introduirà al nou concurs del servei previst per l'any vinent, tal com ha explicat Puigneró.

Jordi Puigneró

Hem vist un clar exemple com les proves permeten triar la millor tecnologia, com el Pla Director de l'enllumenat i com passarà amb el contracte de zones blaves.


El principal objectiu d'aquestes millores és fomentar l'estalvi i l'eficiència dels serveis. Per exemple, els nous punts d'enllumenat suposen un estalvi del 30%. En la mateixa línia, l'Ajuntament té previst automatitzar el reg de les zones verdes de la ciutat a partir del 2013, un sistema que s'ha posat a prova amb el projecte d'Smart City. Els resultats obtinguts també s'aplicaran a la mobilitat de la ciutat. La intenció del consistori és gestionar la presència policial en funció del flux de trànsit, un projecte que prendrà forma a partir de l'any vinent amb la nova comissaria de la Policia Local, que acollirà un centre integrat de control del trànsit.

La conversió del municipi en una ciutat intel·ligent s'anirà ampliant en els propers anys, principalment amb la seva incorporació a l'adjudicació de serveis municipals. És el cas del servei de recollida d'escombraries, que ja incorpora la instal·lació progressiva de sensors en els contenidors i el control de les rutes per GPS, així com els autobusos municipals que també compten amb GPS per recollir dades de puntualitat. El tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, ha explicat que el consistori vol que en els futurs contractes les concessionàries assumeixin la inversió en tecnologia intel·ligent.

Jordi Puigneró

Amb el model que estem implantant, la inversió l'han de fer les concessionàries i procurar que la inversió no surti dels recursos municipals.


Un altre projecte que l'Ajuntament estendrà a la resta del municipi és el pas de vianants intel·ligent, que el consistori vol instal·lar a l'avinguda de la Clota de Volpelleres a petició de l'associació de veïns. També té previst comprar alguns fanals eòlics per determinats punts de la ciutat i papereres intel·ligents mòbils que compacten les escombraries i que poden donar servei en grans esdeveniments de la ciutat com el Cros i la Festa Major.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Esta si que és una muy buena promocion politica gratuita (pagada con nuestros impuestos) de este señor. Ademas parece que esté en el pais de Alicia y sus maravillas. Habla de un paso de peatones inteligente cuando hace dos años que no se repintan las señales horizontales de transito. Dice no se que del alumbrado público cuando fallan más que una escopeta de feria por falta de personal de mantenimiento y porque no se atienden las quejas cuando los ciudadanos llaman al 010. Dejaros de "playmobil" y pisar la calle a ver si os enterais de lo que realmente ocurre en nuestra ciudad.

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 13/nov/12


M'agrada que l'ajuntament evolucioni cap a les noves tecnologies que ens permetrà ser més respectuosos amb el medi ambient, estalviant recursos energètics i dineraris que podrem dedicar a altres necessitats.

Joan Compte. Enviat el 13/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.