Grup Policlínic engega una campanya per prevenir l'obesitat


Temes relacionats

Neix l'Associació Catalana contra l'obesitat i en defensa de l'obès ( 6/oct/10)


  • Comparteix:

La obesitat està considerada una de les grans malalties del segle XXI / Font: Theolivepress.com

La obesitat està considerada una de les grans malalties del segle XXI / Font: Theolivepress.com

Grup Policlínic, amb un centre a Sant Cugat, organitza aquest mes una campanya per conscienciar la població dels riscos del sobrepès. Els ciutadans poden participar-hi demanant cita prèvia i adreçant-se al centre de l'avinguda de Torre Blanca, on rebran una consulta de manera gratuïta. L'entitat ha engegat aquesta iniciativa en els seus centres del Vallès Occidental i del Baix Llobregat. La campanya s'emmarca dins d'un cicle anual en què cada mes Grup Policlínic informa dels riscos d'una malaltia determinada.

Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el nombre d'obesos s'ha duplicat arreu del món des del 1980. Actualment, el 65% de la població mundial viu en països on aquesta malaltia causa més morts que la insuficiència ponderal, és a dir, el fet d'estar per sota del pes que es considera saludable. De fet, el 2010 prop de 40 milions de nens menors de cinc anys patien obesitat.

La persona que pateix sobrepès pot tenir trastorns al cor, una tensió arterial elevada, tendència a la diabetis, trastorns mensuals i infeccions a l'aparell respiratori, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.