Sant Cugat amplia l'àmbit d'actuació 'intel·ligent' amb el 'City Protocol Society'


  • Comparteix:

El ministre argentí ha signat el llibre d'honor de la ciutat

El ministre argentí ha signat el llibre d'honor de la ciutat

El projecte local de ciutat intel·ligent salta l'oceà a través del 'City Protocol Society', una xarxa internacional formada per Sant Cugat, Buenos Aires i 16 ciutats més que mesuraran el grau d'eficiència i qualitat dels municipis intel·ligents arreu del món. El projecte s'ha conegut aquest dijous amb motiu de la visita a la ciutat d'una delegació argentina encapçalada pel ministre de Modernització, Andrés Ibarra. La delegació, que ha participat a l'Smart City Expo World Congress aquesta setmana, ha aprofundit en els passos que ha fet Sant Cugat en aquest model de gestió.

Sant Cugat, Barcelona, Tarragona i Cornellà són les ciutats catalanes que s'han adherit al 'City Protocol Society', juntament amb companyies com la santcugatenca Hewlett Packard (HP) i la catalana Agbar. L'aportació acadèmica del país ha anat a càrrec de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Barcelona Tech, Universitat Ramon Lull (URL), Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat de Girona (UdG).

Tot plegat per fer pinya amb altres ciutats i empreses del món que volen contribuir de manera decisiva al model de ciutat intel·ligent per, a través del 'City Protocol Society', impulsar l'economia de la 'innovació urbana'. Buenos Aires i Sant Cugat són ciutats fundadores d'aquesta iniciativa que elaborarà un sistema de certificació per mesurar el grau d'eficiència de les ciutats intel·ligents.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que Sant Cugat és soci fundador d'aquest 'City Protocol Society' que es tracta d'una xarxa d'institucions i organitzacions globals que compta amb un estàndard amb el qual s'ordenaran una sèrie de serveis i es compartirà informació fent servir una mateixa plataforma.

Mercè Conesa

Aquest 'City Protocol' és un estàndard en el qual moltes ciutats estem d'acord i perquè podrem compartir informacions si tenim una mateixa plataforma.


El ministre de Modernització de l'Argentina, Andrés Ibarra, ha elogiat el model de gestió que està coneixent a la ciutat del qual ha dit que se'n poden extreure idees per a les ciutats argentines.

Andrés Ibarra

És molt important treballar conjuntament. L'experiència de Sant Cugat pot ser molt útil per a nosaltres tot i les diferències entre les ciutats.


La delegació argentina la completaven una vintena d'alcaldes de la demarcació de Còrdoba que a banda d'assistir al congrés a la capital també han volgut constatar el què s'ha fet a Sant Cugat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No llores por mi Argentina. Mejor no copiar nada, porque es esto, nada.

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 15/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.