Conesa defensa el projecte local de ciutat intel·ligent al congrés mundial


  • Comparteix:

Conesa, durant la conferència. / Font: Localpress

Conesa, durant la conferència. / Font: Localpress

La ciutat ha defensat el projecte pioner santcugatenc de la tecnologia intel·ligent aquest dijous, a la cloenda de l'Smart City Expo, amb la mirada posada en l'estalvi econòmic que suposarà per a la localitat, tot donant un millor servei ciutadà. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha presentat les propostes intel·ligents que ja funcionen a la ciutat en una conferència en què han participat altres municipis vinculats al concepte 'smart'. Conesa ha destacat que la informació de la ciutat intel·ligent estarà disponible als ciutadans perquè coneguin el seu funcionament.

Els resultats de l''Smart City' de Sant Cugat s'han presentat un any després de la seva implantació. El sistema d'enllumenat, la gestió de l'aigua calenta sanitària dels edificis municipals i la gestió dels residus són les propostes que ja funcionen a la ciutat i que s'han donat a conèixer als assistents de la conferència.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat l'encarregada de presentar aquests resultats i també ha afirmat que enguany la trobada mundial 'Smart City Expo' s'ha consolidat i ha trobat el suport de més ciutats sudamericanes. Conesa ha destacat que el principal objectiu d'aquesta implantació de ciutat intel·ligent a Sant Cugat és estalviar en consum energètic; en factura i despesa de consum, i en emissió de tones, però donant un bon servei al ciutadà.

Mercè Conesa

El que busquem és estalviar però donar un bon servei al ciutadà. Aquests serveis han de tenir una aplicació que poguem explicar als ciutadans.


Sant Cugat ha exposat el seu cas juntament amb Sabadell, Viladecans, Sant Feliu de Llobregat, Barcelona i Figueres; en una trobada que ha aplegat més participants que l'any anterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.