S'inicien els treballs de restauració de l'emblema de la Coral La Lira


  • Comparteix:

Actuació anterior de La Lira / Font: Josep Andreu

Actuació anterior de La Lira / Font: Josep Andreu

L'ensenya de la Coral La Lira ja es troba a les instal·lacions del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, per iniciar el procés de restauració. Es tracta d'una senyera de l'any 1882 que presenta envelliment i deformacions dels seus materials. La previsió és que els treballs s'allarguin tot un mes i costin més de 2.700 euros, un 70% dels quals assumeix la Immobiliària Colonial.

L'emblema de l'entitat més antiga de la ciutat està en procés de restauració després que el seu aspecte s'hagi deteriorat a causa del pas del temps. Es tracta d'un teixit amb brodat en relleu i fills entorxats que també compta amb una làmina metàl·lica.

La restauració és fruit d'un acord entre el centre de restauració i l'Ajuntament que, a través del patrocinador Immobiliària Colonial, que aportarà el 70% de l'actuació. El centre restaurador cobrirà la resta del cost que es preveu que superi els 2.700 euros.

El primer pas serà identificar els tipus de materials de l'estendard i es procedirà a la neteja dels teixits, així com a les correccions de les deformacions i la subjecció del filat després.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.