El nou Consell d'Infants proposarà solucions per fer front a la crisi


  • Comparteix:

El Consell d'Infants s'ha constituit aquest dimecres / Font: Localpress

El Consell d'Infants s'ha constituit aquest dimecres / Font: Localpress

El nou Consell d'Infants que s'ha constituït aquest dimecres a l'Ajuntament haurà d'aportar solucions per fer front a la crisi. Aquests són els deures que ha posat l'alcaldessa, Mercè Conesa, als 24 nens i nenes de 5è i 6è de primària d'una dotzena d'escoles de la ciutat per treballar durant aquest curs. La trobada també ha servit per mostrar als infants i familiars el reconeixement que ha rebut Sant Cugat per part d'Unicef per promoure i defensar els drets dels més petits i encoratjar-los a participar des de ben petits en la vida social i política de la ciutat. L'acte ha comptat amb una representació de tots els grups municipals, que han destacat la importància del diàleg i del respecte per tirar endavant qualsevol projecte.

El Consell d'Infants és un òrgan que pretén donar veu als nens de la ciutat per conèixer les seves idees i necessitats, alhora que els permet conèixer el funcionament dels òrgans de govern i prendre part activa en la gestió dels afers públics.

Els 24 representants infantils han explicat el seu interès en participar en aquesta iniciativa pel fet que els permet aportar idees que ajudin la ciutat i que ajudin a fer-la a mida de tots els nens de Sant Cugat.

Membres Consell d'Infants

M'agrada formar part del consell perquè ens escolten i aproven algunes de les nostres propostes. / L'any passat va ser molt divertit i interessant. / Em vaig presentar al consell per conèixer l'alcaldessa i millorar el poble.


L'alcaldessa, per la seva banda, ha elogiat el pas que han fet tots els membres del Consell de Ciutat participant en els afers públics del municipi. Conesa ha destacat que cultivin els valors democràtics des de ben petits, que valorin l'espai públic per convertir-se, de grans, en ciutadans responsables i actius. En aquest sentit, els ha emplaçat enguany a cercar solucions per afrontar la crisi.

Mercè Conesa

Us demano que penseu algunes propostes per fer front a la crisi des de la ciutat.


Conesa ha explicat als membre del Consell d'Infants que coneixeran la tasca que desenvolupen a la ciutat entitats com Càritas, Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) i Creu Roja, entre d'altres, per comprovar de primera mà la importància de l'esforç que fan per les persones més necessitades.

Les escoles que enguany formen part del Consell de Ciutat són l'Àgora, l'Avenç, Joan Maragall, Pins del Vallès, Santa Isabel, Tau, l'Olivera, Catalunya, La Farga, la Floresta i Gerbert d'Orlhac.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.