La PAH de Sant Cugat aconsegueix la primera dació en pagament


Temes relacionats

El decret llei de regulació de desnonaments no convenç la PAH (15/nov/12)

La PAH veu amb escepticisme el pacte contra els desnonaments (12/nov/12)

Conesa vol reunir-se amb els bancs per resoldre els casos de desnonament ( 5/nov/12)

Una desena de membres de la PAH fan pressió a l'oficina de Catalunya Caixa (31/oct/12)


  • Comparteix:

Dos membres de la PAH amb l'afectat per la dació en pagament, al centre

Dos membres de la PAH amb l'afectat per la dació en pagament, al centre

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sant Cugat ha aconseguit la primera dació en pagament per a un dels seus membres. L'acord amb l'entitat bancària, CatalunyaCaixa, s'ha resolt mitjançant una compra-venda de l'habitatge i amb un crèdit personal amb uns interessos i unes condicions d'impagament baixos. Actualment la plataforma té tres casos més a la ciutat de dació en pagament en tràmit.

Darwin i Caty són els primers santcugatencs que han aconseguit una dació en pagament. Els dos estan a l'atur i tenen quatre fills per mantenir, tres dels quals viuen a l'Equador. L'entitat bancària CatalunyaCaixa ha ofert a la família una compra-venda de la seva vivenda que, junt amb un crèdit personal, anul·larà el deute de la hipoteca. El membre de la plataforma Julià Mestieri ha explicat en roda de premsa que cada setmana hi ha una família més afectada per aquesta problemàtica, però que és impossible quantificar el total de casos santcugatencs, ja que aquestes dades les tenen les entitats bancàries i no les volen facilitar.

Julià Mestieri

Dir que hi ha quatre persones que no poden pagar la hipoteca és senzillament mentida.



La PAH ha aprofitat per criticar l'Ajuntament, ja que segons han explicat, malgrat que el ple municipal va aprovar la suspensió de la plusvàlua per les situacions d'impossibilitat de pagament, aquesta no s'ha aplicat. La plataforma també ha denunciat la insuficiència dels serveis socials a la nostra ciutat. Mestieri ha explicat que la dotació d'aquesta àrea a Sant Cugat és de mínims.

Julià Mestieri

La política de serveis socials de Sant Cugat és de cara a la galeria.


La plataforma està tramitant tres casos més de dació en pagament en negociació, on CatalunyaCaixa ha ofert tres operacions de compra-venda. La PAH, però, ha manifestat que les condicions que imposa l'entitat bancària són massa rígides i que les persones afectades no es veuen capaces a afrontar aquests requeriments.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.